Povežite se s namaRijeka je ovog tjedna dobila prve dvije pametne autobusne stanice koje donose brojne prednosti. Iako, unatoč tvrdnjama, one nisu prve u Hrvatskoj, a već i u prvim danima imaju određenih poteškoća s funkcioniranjem, ali treba ipak priznati kako su donijele jednu veliku novost.

Korisnici javnog gradskog prijevoza u Rijeci i okolici od sada mogu pratiti uživo kretanje autobusa koji čekaju, pa čak i znati njegovu trenutnu brzinu vožnje.

Radi se definitivno o usluzi koju su Riječani godinama čekali, no čini se kako nisu svi autobusi koji su na cesti zasad trenutno potpuno opremljeni tehnologijom uz koju bi se našli na toj interaktivnoj karti kako bi se moglo pratiti njihovo kretanje. Bez obzira na to radi se o potezu za koji Autotrolej i njihovi partneri definitivno zaslužuju pohvalu.

Kretanje autobusa možete pratiti prvenstveno putem svojih smartfona uz odgovorajuću aplikaciju “Smart Bus Stop Rijeka” koja je dostupna za Android i iOS korisnike. Iako to Autotrolej iz nepoznatih razloga nije htio, moguće je sve to pratiti i putem računala na linku rijeka.anton008.com koji do sada nije javno objavljen, već se vjerojatno tek koristi za ekrane na dodir na spomenutim pametnim stanicama.