Povežite se s nama

Vijesti

Predsjednik uprave Luke Rijeka podnio ostavku

Objavljeno

na

Foto: bur.com.hr -ilustracija


Predsjednik Uprave Luke Rijeka Jędrzej Mierzewski podnio je ostavku na funkciju predsjednika Uprave i člana Uprave Luke Rijeka, objavila je Zagrebačka burza. Ostavka stupa na snagu 1. travnja ove godine, javlja Radio Rijeka.

Poljski menadžer preuzeo je dužnost predsjednika Uprave Luke Rijeka početkom 2018. godine i tako je postao prvi strani državljanin na čelu ove tvrtke u njezinoj povijesti. Mierzewskog je na toj poziciji angažirala poljska tvrtka OT Logistics, nakon što je postala vlasnikom najvećeg dijela dionica riječke luke.

Međutim, bolji poslovni rezultati, koji su se očekivali nakon poljskog preuzimanja riječke luke, izostali su, pa je i riječko Gradsko vijeće krajem prošle godine iskazalo zabrinutost za sudbinu poduzeća, jednog od riječkih simbola.

Na glasine kako Poljaci izlaze iz vlasničke strukture, poljska grupacija objavila je tada kako nema namjeru prodavati svoj većinski udio u Luci Rijeka, ali informacije koje su dolazile iz te tvrtke nisu bile dobre. Kulminirale su danas kad je Zagrebačka burza objavila informaciju o ostavci predsjednika Uprave.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram