Povežite se s nama

Vijesti

Predstavljamo finaliste 12. generacije Startup inkubatora Rijeka: Majka i kći posebnom tehnikom proizvode sapune i svijeće

Objavljeno

na
Rijeke, a djeluje kao centar za podršku osobama koje timski ili samostalno žele razviti svoju poslovnu ideju i postati poduzetnici. Sve svoje usluge, kao i infrastrukturnu podršku, Startup inkubator svojim korisnicima pruža potpuno besplatno. Od 2013., kada je pokrenut, pa sve do danas, kroz inkubacijski je program ukupno prošlo čak 478 korisnika i njihovih 195 ideja. Trenutno u inkubatoru boravi 12. generacija korisnika, a njenih šest najuspješnijih timova koje predstavljamo uskoro će u velikoj završnici pod nazivom 12.DeMoDay.21 pred stručnom komisijom prezentirati svoje poduzetničke projekte u cilju osvajanja novčanih nagrada, odnosno subvencija za pokretanje vlastitog posla.

Tesu – eco friendly proizvodi

Po prvi puta u Startup inkubatoru imamo tim u sastavu mama i kći. Suzana Šop-Tovilović i Tea Tovilović stigle su u finalnu etapu inkubacije s idejom Tesu – eco friendly proizvodi, u okviru koje proizvode sapune i svijeće, no ne obične, već posve drugačije. Sapuni se dobivaju hladnom saponifikacijom uz dodatak maslinovog ulja, meda i lavande, dok se veganski sapuni izrađuju na isti način bez dodatka meda i palminog ulja. Pored toga, ovaj tandem proizvodi veganske svijeće, koje izrađuju od sojinog voska, čistog i neutralnog mirisa uz dodatak eteričnog ulja lavande i ružmarina.

Ideja je nastala u Istri, u sklopu kuće za odmor, u kojoj su gostima darivani Tesu proizvodi u znak dobrodošlice. Oduševljenje i pozitivne reakcije na ove originalne i mirisne poklone potaknuli su mamu i kći da svoj hobi pretvore u posao.

Suradnje posvuda

U suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, odnosno kroz zajednički projekt BrandBooster, provedeno je istraživanje tržišta za Tesu brand, u kojem su sudjelovali studenti treće godine preddiplomskog studija, s ciljem pozicioniranja Tesu proizvoda na tržištu. Podaci dobiveni istraživanjem usmjerili su daljnji razvoj ideje, a u istom su veliku ulogu odigrali nezamjenjivi mentori.

U istom je periodu realizirana suradnja s Planina Studiom, koji se bavi izradom keramičkih predmeta. U toj su sinergiji izrasle sjajne ideje za poklone, gdje se sapuni kombiniraju s keramičkim tanjurićima i šalicama. Ove proizvode povezuje unikatnost: svaki sapun, baš kao i svaka šalica i tanjurić jedinstveni su i originalni.

Inovacija na pomolu

Tesu trenutno radi na prototipu sapuna ‘2 u 1’, a na ideju nas je inspirirala jedna berlinska poduzetnica koja je napravila sličan sapun, ali putem drugačije metode, odnosno kuhanjem gotove glicerinske mase. Unutarnja jezgra novog proizvoda bit će ispunjena tekućim sapunom iz vlastite radinosti uz dodatak eteričnog ulja čajevca, poznatog po antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima. Kada se ta jezgra potroši, upotrebljava se vanjski dio sapuna napravljen od najfinijih ulja te se kao takav može koristiti za njegu tijela i pranje ruku. Svi Tesu proizvodi, ako se do sada nije moglo iščitati, 100% su prirodni. Jednak postotni učinak očekuje se i na završnom eventu 12.DeMoDay.21, kada će Suzana i Tea, uz drugih petero finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju i njen tržišni potencijal.

 

Više informacija potražite na službenim mrežnim stranicama Startup inkubatora.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram