Povežite se s nama

Vijesti

Predstavljanje knjige iz medicinske genetike „Slagalica nasljeđa”

Objavljeno

na
Doc.dr.sc. Nina Pereza i studenti šeste godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, autori su priručnika „Slagalica nasljeđa“,  koja svojim sadržajem na jednostavan način objašnjene stručne pojmove iz medicinske genetike za pacijente, druge studente i liječnike. Pacijenti bi u knjižici mogli potražiti one pojmove koji im nisu u potpunosti jasni, studenti bi knjižicu mogli koristiti za učenje komunikacijskih vještina, a liječnici za informiranje svojih pacijenata.

U svojem konačnom obliku, priručnik ima tri namjene. Prije svega, on je edukativna slikovnica za studente, liječnike i pacijente, ali i druge zainteresirane pojedince jer su u njoj kroz ilustracije objašnjene osnove genetike čovjeka, kao i osnove medicinske genetike. Od toga kako prepoznati osobu s genetičkim poremećajem, kako nastaju i koje vrste genetičkih poremećaja postoje pa sve do toga na koji ih način možemo dijagnosticirati. Nadalje, nakon svake ilustracije na pojedinoj stranici nalaze se definicije 79 pojmova iz medicinske genetike koje čine tezaurus za studente, liječnike i pacijente koji se na bilo koji način susreću s genetičkim poremećajima. Knjiga sadrži i primjere rečenica u koje su ubačeni stručni pojmovi iz medicinske genetike, a koji su namijenjeni studentima prilikom savladavanja komunikacijskih vještina na kolegiju Medicinska genetika, ali i liječnicima prilikom informiranja svojih pacijenata o (mogućem) genetičkom poremećaju.

Predstavljanje knjige „Slagalica nasljeđa“ održat će se 08.srpnja s početkom u 13 sati na Medicinskom fakultetu sveučilišta u Rijeci, ali zbog mjera epidemiološke zaštite svi zainteresirani moći će se uključiti putem  Zoom platforme,  a sve podatke za pristup Zoom prijenosu možete pronaći na Facebook stranici medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram