Povežite se s nama

Vijesti

Predstavljen novi servis Rijeka Marketplace za promidžbu turističkih usluga i proizvoda

Objavljeno

naTuristička zajednica grada Rijeke danas je na održanoj konferenciji za medije predstavila projekt potpune digitalizacije turističke destinacije i promidžbu turističkih usluga i proizvoda u novom i jedinstvenom projektu pod imenom Rijeka Marketplace. Projekt su predstavili gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i predstavnici partnera, Michael Hasler iz tvrtke JuiceCommerce i Maša Radišić iz tvrtki Digital Media / Multilink.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je da se Rijeka realizacijom projekta Rijeka Marketplace, pozicionirala kao lider u inovativnom razvoju turističke destinacije i to upravo u području digitalnih i smart rješenja u gradovima.  Naime,  nakon više od desetljeća intenzivnoga razvoja urbanoga turizma i dvoznamenkastih postotaka rasta dolazaka i noćenja, temeljem kojih smo postali jedna od najbrže rastućih destinacija u Europi,  Rijeka ovim inovacijama pokreće promjene u turističkom poslovanju i ponudi turističke destinacije. Mislim da ovime pokrećemo trend za kojim će se povesti i mnoge druge veće i starije turističke destinacije u Hrvatskoj i Europi. Ovom platformom želimo, naravno, spremni dočekati kulturnu publiku i sve turiste koji će 2020. godine doći u naš grad – Europsku prijestolnicu kulture. Međutim, ovo je projekt usmjeren i prema našim građanima i njihovom interesu za sve brojnija i kvalitetnija događanja i manifestacije u našem gradu, te svakako poduzetnicima i svima koji prepoznaju turističke rezultate Rijeke i potencijale Rijeke, kao Luke različitosti i Europske prijestolnice kulture iduće godine kao tržište za razvoj svojih proizvoda i usluga.  Vjerujem da je TZ grada Rijeke napravila dobar potez i pozivam sve građane i tvrtke da koriste ovu platformu koja će se, naravno, dalje razvijati i dograđivati.

Rijeka Marketplace inovativna je digitalna platforma Turističke zajednice grada Rijeke, razvijena na blockchain tehnologiji, a predstavlja temeljnu infrastrukturu za razvoj pametne destinacije Rijeke i njene okolice. Rijeka Marketplace građanima i turistima omogućit će jednostavan život s gradom, u skladu s vremenom i uz upotrebu najmodernijih tehnologija. Poduzetnicima će pružiti platformu za oglašavanje i prodaju proizvoda i usluga, uz vrlo konkurentne uvjete.  Posjetiteljima Europske prijestolnice kulture 2020 pružit će infrastrukturu za informiranje i konzumaciju programa. Rijeka Marketplace će do kraja 2019. godine osigurati prepoznatljivu i učinkovitu platformu za brz razvoj turističkih potencijala Rijeke i Riječkog prstena i stvoriti tehnološke i komercijalne pretpostavke za nastavak rasta posjeta i potrošnje na destinaciji – istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Rijeka Marketplace omogućava pružateljima usluga u destinaciji veću vidljivost i sigurnu prodaju usluga, preko internet portala www.rijekamarketplace.com. Građanima i gostima, pak, nudi velik izbor lako dostupnih gradskih servisa, koji se koriste sa svega nekoliko klikova, posredstvom digitalnog novčanika, instaliranog na mobilnom telefonu korisnika. Sve je to moguće zahvaljujući jedinstvenoj blockchain tehnologiji u pozadini, koja osigurava da svaka transakcija bude maksimalno sigurna za pružatelja i konzumenta usluge.

Projekt je osobito važan kao priprema infrastrukture za 2020. godinu, kada Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture i kada se očekuje da će grad i širu regiju posjetiti velik broj gostiju, koji prate kulturne programe.

Ključne vrijednosti projekta Rijeka Marketplace su: jednostavnost (intuitivno korisničko sučelje i dostupnost aplikacije na svim platformama), otvorenost (otvorena IT struktura) i inovativnost (jedinstveno i funkcionalno IT rješenje zasnovano na najnovijoj blockchain tehnologiji).

Michael Hasler, predstavnik partnera JuiceCommercea govorio je o blockchain tehnologiji i praktičnoj primjeni koja se planira u sklopu projekta Rijeka Marketplacea.

Projekt Rijeka Marketplace je izuzetan i jedinstven primjer primjene blockchain tehnologije u turističkoj djelatnost s ciljem unapređenja svakodnevnog života građana, turista i partnera, ali i digitalizacije u nastajanju u gradovima i turističkoj djelatnosti. Blockchain se otpočetka, ali i još uvijek smatra kao usko povezan s financijskim djelatnostima radi svoje izuzetne sigurnosti kod korištenja i transparentnosti, ali potencijal blockchain tehnologije je puno veći i značajniji.

Kupnja na www.RijekaMarketplace.com obavlja se primjenom posebne aplikacije Rijeka Wallet kreiranom u blockchain tehnologiji u kojoj se mogu koristiti sve usluge uz maksimalnu zaštitu privatnosti i s najvećom sigurnošću. Sa samo jednom aplikacijom možete kupovati i koristiti ulaznice i karte za npr. događanja, muzeje, galerije, restorane, turističke razglede, a ponuda će se stalno nadopunjavati i širiti.

Svi pojedinačni organizatori i ponuđači usluga nemaju nikakvih ugovornih obveza međusobno, a kupcima se pruža mogućnost kupnje svih usluga i proizvoda neovisno o tome. I sama primjena olakšava partnerima u projektu proces digitalizacije svog poslovanja uz značajnu uštedu vremena i financija, a istovremeno se postiže kvalitetno unapređenje korištenje usluga na dobrobit zajednice, građana i turista, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram