Povežite se s nama

Mozaik

Predstavljen program međunarodnog festivala kratkih filmova KRAF 2019.

Objavljeno

na


50. jubilarno izdanje Kvarnerske revije amaterskog filma (KRAF) kroz dvodnevni program donosi desetke kratkometražnih filmova različitih žanrova. Posjetitelji će 10. i 11. prosinca u Art-kinu Croatia moći pogledati kratke igrane, dokumentarne, animirane, eksperimentalne filmove i glazbene video spotove autora iz cijeloga svijeta.

Ovaj specifičan festival, jedan od rijetkih posvećenih kratkom filmu u Hrvatskoj, organizira Kino video kluba Liburnija-film Rijeka, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Art-kina Croatia i drugih.

Od ove godine imamo dva žirija. Klupski žiri koji je napravio službenu selekciju od 100 do 150 filmova, kako bi tročlani filmski žiri izabrao najbolje i nagrađene filmove u desetak kategorija, kao i Grand Prix KRAF-a 2019. Klupski žiri čine prof. Sanja Paravić, prof. Marija Renko Lisac, Iva-Martina Banović, prof. Zlatko Ožanić, Verdan Grubelić, Damir Debeuc, Zoran Ventin i Koraljko Pasarić, dok je u tročlanom žiriju prof. Ingeborg Fülepp, Zoran Ventin i prof. Miroslav Tatić koji je predsjednik žirija.

Predsjednik kluba i organizacijskog odbora KRAF-a je Koraljko Pasarić. U odboru su još Zoran Ventin, prof. Marija Lisac Renko, Verdan Grubelić kao i tajnica kluba prof. Sanja Paravić.

„Toliko je kvalitetnih filmova različitih žanrova koji će publici biti zanimljivi. Opća karakteristika filmova je raznovrsnost koja se mora držati trajanja od 20 minuta. Dio filmova za temu ima aktualnu političku situaciju oko imigranata. Ako suština filma nije napravljena i obrađena na pravi način, lako se podlegne čarima tehnike i opreme koja je u današnje vrijeme, više nego ikad dostupnija svima“, kazao je Predsjednik kluba i organizacijskog odbora KRAF-a je Koraljko Pasarić.

Četverodjelni program KRAF-a započet će Naj off KRAF-om u utorak, 11. prosinca od 18 sati, kada će biti prikazani filmovi koji su među velikom konkurencijom izabrani za najbolji film i biti proglašen pobjednik, dok će od 20 sati krenuti projekcija najboljih prijavljenih hrvatskih filmova 50. KRAF-a. U srijedu, 12. prosinca od 18 sati, prikazat će se izbor filmova koji je izabran iz arhive 50 godina KRAF-a. KRAF 2019. Program će zaključiti projekcija najboljih filmova festivala, uz proglašenja pobjednika i posebni glazbeni retro program – Vintage party filmske glazbe istog dana od 20 sati.

Ove godine od prijavljenih 3000 filmova, najprisutnije zemlje su Indija, Sjedinjene Američke Države, Iran (zemlja bogate filmske kulture), Francuska, Italija, Španjolska, Turska, Rusija, Brazil, Velika Britanija, Poljska, Argentina, Kina, Njemačka, Kanada i mnoge druge. Filmovi će biti nagrađeni u 10 kategorija kroz različite žanrove, te nagrade struke za najbolju režiju te posebna nagrada za najbolju kameru „Ervin Debeuc“. U zadnje tri godine prijavljeno je preko 12 tisuća filmova.

Ulaz je slobodan na sve programe, navodi Grad Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram