Povežite se s nama

Mozaik

Predstavljen program projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u Kulturnom centru Beograd

Objavljeno

na

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, ususret 2020. godini kada će ponijeti ovu prestižnu titulu, intenzivira međunarodnu promociju programa. Nakon Tokija i Berlina, Rijeka 2020 predstavila se 14. ožujka 2019. u Kulturnom centru Beograd gdje će se u 19 sati, u Galeriji Poodrum otvoriti izložba „Minuta šutnje“ Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića uz slide show “Odnosi brodova i šampanjaca” umjetnika Petra Trinajstića kojima će Rijeka 2020 dočarati suvremenost radničke Rijeke u doba deindustrijalizacije.

Bogati umjetničkim program, kojim će se projekt Rijeka 2020 približiti beogradskoj publici, čine tri teme; brodogradnja, muzika i gastronomija. Program je osmislila ekipa programskog pravca Kuhinja, a odvijat će se na tri lokacije od 14. do 22. ožujka; u Kulturnom centru Beograda, KC Gradu i Elektropioniru.  

Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020, na konferenciji za medije u KC Beogradu na kojoj je predstavljen program Europske prijestonice kulture, pozvala je beogradsku publiku da posjeti bogate umjetničke programe koji će se u Rijeci događati u 2019. i 2020. godini te istaknula kako je ovo predstavljanje samo jedno u nizu međunarodnih predstavljanja projekta Rijeka 2020.

Zorana Đaković Minniti, koordinatorica međunarodne suradnje u Kulturnom centru Beograda i kustosica izložbe Minuta šutnje rekla je kako se suradnja Rijeke 2020 i KC Beograda nije dogodila slučajno “KC Beograd dugi niz godina surađuje s Rijekom, imali smo suradnje s riječkim MMSU-om i Galerijom SIZ koji su svoje kolekcije predstavili u Galeriji Poodrum u Beogradu, a mi smo također predstavili neke umjetnike u Rijeci. Ova je suradnja zapravo počela već tada.”

Nakon otvorenja izložbe u KC Beogradu, umjetnički se program seli u KC Grad gdje će se prikazati filmovi “Tito u Kraljevici” beogradskog i riječkog redatelja Nikole Lorencina; “Godine hrđe” Andreja Korovljeva, i “Bauk” Ibre Hasanovića, uz popratni razgovor s autorima Andrejem Korovljevim i Ivanom Salatićem. U ponedjeljak se u KC Gradu otvara izložba Ponesi jedno od umjetničkih djela kući, rad konceptualnog talijanskog umjetnika Cesarea Pietroiustija. U okviru programa “Delikatesni ponedjeljak“, u prostorijama KC Grada, beogradsku će publiku nahraniti, ali i podučiti pripremi mediteranskih jela, Tomislav Brajnović u suradnji s glazbenikom Igorom Anjolijem. Glazbeni program donosi slušaonicu Ri Rocka u aranžmanu Vanje Kauzlarića Liče i svirku DJ-a Mile voli disko. Posebnu poslasticu za fanove čini nastup grupe Fit u Eletropioniru, u okviru beogradske Kontakt konferencije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram