Povežite se s nama

Mozaik

Predstavljen video spot pjesme “I u ratu i u miru – ljubim te moja Hrvatska”

Objavljeno

na
U  Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavljen je video spot pjesme “I u ratu i u miru – ljubim te moja Hrvatska”, u sklopu projekta pod nazivom “Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995. – 2020.“

Projektom “Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995. – 2020.“ kojim se obilježava 25. godišnjica Vojno-redarstvene akcije Oluja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2020. godine, skladana je i uglazbljena pjesma pod nazivom „I u ratu i u miru- ljubim te moja Hrvatska“, a u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke danas je predstavljen spot za pjesmu.

Predstavljanju su nazočili Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Vladimir Mikler, autor pjesme, Igor Modrić, redatelj video spota, Perica Prpić, predsjednik USPDR Ajkula, organizatora projekta i Zlatko Mihelec savjetnik za razvoj civilnog društva Primorsko-goranske županije.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović zahvalio je svima koji su sudjelovali u izradi spota i skladanju pjesme za koje smatra da su nastali vođeni srcem i pod okriljem emocija koje su branitelje vodili i 1991. godine. Također, rekao je kako se nada da će unatoč okolnostima koje je uvjetovala epidemija korona virusa, obljetnica „Oluje“ 5. kolovoza 2020. godine biti obilježena na dostojanstven način.

Autori spota Igor Modrić i pjesme Vladimir Mikler složili su se kako je u ovom glazbenom djelu izražena iskrena emocija kojom su se vodili prilikom njihova stvaranja te se nadaju kako su uspjeli savladati taj težak zadatak koji je stavljen pred njih.

Spot je predstavljen na početku i kraju konferencije za novinare. Partneri nositelja projekta su udruge iz Domovinskog rata, pokrovitelji Primorsko-goranska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a supokrovitelji Grad Rijeka, te drugi gradovi i općine s područja županije. Projekt “Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995-2020″ objedinjuje različite aktivnosti, a glavni dio programa odvijat će se 5. kolovoza 2020. na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i uključit će mimohod svih hrvatskih branitelja s područja PGŽ.

Zbog okolnosti uvjetovanih epidemijom korona virusom i održavanja tiskovne konferencije u zatvorenom prostoru ista će se održati uz provedbu i poštivanje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram