Povežite se s nama

Mozaik

Predstavljene kandidatkinje i najavljen program Izbora Kraljice Riječkog karnevala

Objavljeno

na
Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala, Izbor kraljice i primopredaja ključa Grada, najavljena je danas na konferenciji za medije u Botelu Marina. 17. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i petu predstavnicu, a maškare će preuzeti ključ Grada.

Tehnički realizator Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu kandidatkinja za „zlatni plašt“, najavio je što nas sve očekuje ovaj petak u Dvorani mladosti. Već uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, vodit će nas kroz zabavni program tijekom cijele večeri. Za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy Ri, a također će nas zabavljati i akrobati na štulama.

Ovogodišnje kandidatkinje, kako bi dobile „Zlatni plašt“, moraju brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se moraju iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. Tako će u pratnji svojih karnevalskih grupa odmjeriti snage i uzeti titulu one najšarmantnije te se pritom pobrinuti da se svi posjetitelji jako dobro zabave.

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su:

Tajana Saršon Radaljac , Kunpanija z Halubja – Viškovo

Sara Kauzlarić, K.G. Simo via tamo – Zlobin

Dora Pilepić, K.U. Siti i pijani – Rijeka

Sara Matošević, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka

Sanja Pešćica, Pusni odbor Spinčići

Sara Puž, K.U. Zijat, sost, tancat i pit – Matulji

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i potpuno novu vlast. Glavnu ulogu u primopredaji ključa Grada imat će gradonačelnik Vojko Obersnel koji će s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju, Kraljici i maškarama sve do 23. veljače. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy-a Ri.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 30,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, osvrnula se na povijest Izbora Kraljice Riječkog karnevala te kratko najavila i ostale programe u karnevalskom tjednu pred nama. Prekosutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval službeno započinje dizanjem pusta ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala. Maškarani tanci u Domu Pašac počinju ovaj petak 17. siječnja u 21 sat, a Pusni tanci va Domu Zamet u subotu 18. siječnja u 20 sati. Na brodu Marina se u subotu 08. veljače od 20 sati održava 8. Noć krinolina u organizaciji KU Veseli oldtimeri i Arhipelag d.o.o., koja je i ove godine humanitarna. Voditeljica razvoja proizvoda Boban – Štiglić najavila je i Dane smijeha u Karnevalu koji se održavaju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Također podsjetila je i na već tradicionalno bogat program u sklopu Kazališnog vrtuljka u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajc. Istaknula je da se sva događanja i detaljne informacije o ostalim programima u sklopu Riječkog karnevala 2020. mogu pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju. Kako bi i ove godine Meštar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo, a ključeve automobila predao je Boris Skoblar iz Adria P.A uz kratku izjavu da mu je neopisivo zadovoljstvo i ove godine biti dio Riječkog karnevala i omogućiti službeno karnevalsko vozilo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram