Povežite se s nama

Vijesti

Predstavljeno 10 novih autobusa Autotroleja nabavljenih u sklopu EU projekta

Objavljeno

na
Predstavljeno je deset od ukupno 32 nova autobusa KD Autotrolej nabavljenih u sklopu projekta “Jačanje sustava javnog prijevoza” za koji su sredstva osigurana putem ITU mehanizma u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.

Riječ je o 10 novih dizel minibus vozila Otokar Navigo C, koji imaju kapacitet 47 putnika i raspolažu s 21 sjedećim mjestom. Ukupna vrijednost 10  novih dizel minibus vozila iznosi 10.058.125,00 kn s PDV-om. Ova vozila koristit će se na gradskim i županijskim linijama koje imaju manji broj putnika.

Predstavljanju su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš i Mario Fabek, direktor tvrtke Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o sa suradnicima.


 

Zamjenik gradonačelnika Filipović izrazio je zadovoljstvo predstavljanjem, a time i stavljanjem u promet novih sedam autobusa.
„Cilj EU projekta Jačanje sustava javnog prijevoza je, uz modernizaciju voznog parka, povećanje sigurnosti prometa, ali i kvalitete prijevoza putnika, kako u Rijeci, tako i na Autotrolejevim linijama koje idu i izvan Rijeke. Vjerujem da je pred ovim autobusima mnogo sigurnih kilometara, što želim vozačima i putnicima Autotroleja“, kazao je zamjenik gradonačelnika Filipović.

Direktor Autotroleja Kontuš istaknuo je kako raduje stavljanje u promet novih minibus vozila, koja su nedostajala u voznom parku riječkog javnog prijevoznika.

„Minibus vozila su neophodna kako bi prometovali i u periferiji grada te u prigradu, na dionicama gdje su ceste uske. Radi se o novim vozilima koja zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova, uz koje ćemo sigurno moći pružiti kvalitetnu i sigurnu uslugu našim korisnicima, i u kojima će naši vozači udobnije raditi svoj posao“, kazao je Kontuš.

U ime dobavljača, direktor tvrtke Auto Hrvatska Prodajno servisni centri Fabek izrazio je zadovoljstvo što će se novodostavljenim autobusima povećati kvaliteta usluge javnog prijevoza u Rijeci i okolici.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram