Povežite se s nama

Mozaik

Predstavljeno drugo izdanje jedinstvenog Grobničkog frankopanskog adventa

Objavljeno

naBrojna su adventska događanja koja obilježavaju prosinac, a jedno od najpoznatijih je svakako Grobnički frankopanski advent, čije je drugo izdanje danas predstavljeno na press konferenciji u Kaštelu Grada Grobnika. Prošlogodišnje premijerno izdanje ovog Adventa svojom je jedinstvenošću i originalnošću privuklo pozornost javnosti, a organizatori najavljuju da će ovogodišnje izdanje nadmašiti ono premijerno.

U organizaciji Općine Čavle i TZ Općine Čavle te pod pokroviteljtsvom Primorsko – goranske županije i uz podršku sponzora, Grobnički frankopanski advent će posjetiteljima ponuditi bogat program, ali i posebnu gastro ponudu – sve u duhu Frankopana. Ovo jedinstveno događanje predstavljeno je danas na press konferenciji na samoj lokaciji manifestacije, a predstavili su ga direktorica TZ Općine Čavle Rea Čargonja, u ime Udruge Frankopanska straža Goran Mavrinac, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić te voditelj Multimedijalnog centra Putovima Frankopana – Kaštel Grada Grobnika Marijan Zidarić.

Direktorica TZO Čavle je sa zadovoljstvom predstavila drugo izdanje ove manifestacije koja će započeti 10. i potrajati do 18. prosinca i koja će ponuditi raznovrsne tematske programe te je naglasila kako će Grobnički frankopanski advent biti zasigurno razlogom veće posjećenosti, a samim tim i promocije kako Kaštela tako i svih sadržaja koje ovo podneblje može ponuditi, a s ponosom je naglasila kako su se u manifestaciju uključile brojne udruge i ugostitelji koji djeluju na području općine te je tako postignuta velika sinergija. Isto tako, predstavila je prvo izdanje programa “Advent po domaću” koji će se već od 4. prosinca održavati u ugostiteljskim objektima koji su pripremili i posebnu ponudu.

Udruga Frankopanska straža organizira Frankopanski advent koji će 17. prosinca u Kaštelu okupiti sve udruge koje baštine frankopansku tradiciju na ovim područjima te se očekuje dolazak frankopanskih udruga iz Krka, Bribira te Trsata – naglasio je Goran Mavrinac te najavio da će se toga dana održati kuhanje frankopanskog kotlića, streličarski turnir, mimohod frankopanskih postrojba i čitanje proglasa što će svakako biti atraktivno.

U ime PGŽ predstavnike medija je pozdravila Sonja Šišić koja je pohvalila organizaciju manifestacije s frankopanskim predznakom te naglasila kako je PGŽ manifestaciju prepoznala kao vrijednu i zato je podržava od njenih početaka. Ideje na temu frankopana koje postaju programi svakako su prepoznati i podržani te će tako i biti – naglasila je Šišić.

Marijan Zidarić je predstavnicima medija otkrio dio onoga što će posjetitelji moći doživjeti na Grobničkom frankopanskom adventu uz naglasak kako će sve generacije zasigurno doći na svoje. Program je itekako bogat i tematski raznovrstan te će već 10. prosinca biti obilježen dječjom radionicom, a potom i rock programom u kojem će nastupiti popularni band Whiteheads. Sedam dana kasnije, dakle 17. prosinca, nakon Frankopanskog adventa i frankopanskih postrojbi te dječje radionice, advent oblači frankopansko retro ruho uz nastup banda Infinity, dok će program završiti 18. prosinca Frankopanskim dječjim adventom koji će najmlađima ponuditi predstavu, radionicu pisanja pisma Djeda Mrazu perom i na čakavskom dijelektu, druženje s vitezom, dolazak poštanske kočije Djeda Mraza, čitanje bajki i nastup školskog zbora.

Kako se moglo čuti na konferenciji, za svaki tematski dan priprema se i posebna ugostiteljska ponuda koja će pratiti tematiku, a uz to će se uz svaki program u ponudi naći frankopanske fritule te frankopansko kuhano vino i čaj. Naravno, cijeli će prostor biti okićen kako bi odisao adventskom čarolijom, a novost je prostor u kojem će se smjestiti jaslice te poseban photo point u zatvorenom gdje će svi zainteresirani moći doći u posjed fotografije za uspomenu.

Direktorica TZ Općine Čavle se posebno zahvalila i pokroviteljima koji su omogućili ostvarivanje ove lijepe i jedinstvene priče, a to su: Općina Čavle, TZ Općine Čavle, Primorsko – goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Gitone Kvarner, Mineral IGM, Automotodrom Grobnik, MK Kvarner te partneri Gospoja i projekt Putevima frankopana. Kako je naglasila, sinergijom svih segmenata Čavle će po drugi put s ponosom predstaviti Grobnički frankopanski advent te je pozvala sve ljude dobre volje na ugodno druženje u adventsko vrijeme.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže