Povežite se s nama

Vijesti

Predstavljeno glasilo Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ „Pegeželjac“

Objavljeno

na
Na terasi Cukarikafe bara župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ Melita Raukar, ravnatelj CPRR PGŽ Dalibor Šoštarić i Teodora Cimaš iz CPRR PGŽ predstavili su glasilo Centra „Pegeželjac“.

„Pegeželjac“ je osmišljen s ciljem promocije proizvođača autohtonih proizvoda i raznolike baštine županije. Njime se želi ojačati prepoznatljivost brenda „Kašetica“, kao i predstaviti proizvođače i njihove proizvode te edukacijom javnosti razviti svijest o koristima koje autohtoni proizvodi pridonose razvoju cjelokupnog gospodarstva županije, a poglavito turizma. Prvi broj Pegeželjca tiskan je u 5000 primjeraka, a izlazit će 2 puta godišnje. Glasilo je besplatno.

„Mi nismo poljoprivredna županija, ali imamo sjajne proizvode, nemamo kvantitetu, ali imamo kvalitetu i promoviramo eko – etno priču naše županije u funkciji male poljoprivrede, ali i turizma. Ovo glasilo bit će dostupno online svima koji žele vidjeti što naša Primorsko-goranska županija ima. Ne radi se samo o poljoprivrednim proizvodima, tu su i suveniri i sve što ruke naših vrijednih ljudi mogu proizvoditi“, rekao je župan Komadina.

Ravnatelj CPRR PGŽ Dalibor Šoštarić istaknuo je kako Centar ove godine obilježava 20. godina postojanja te kako je uz glasilo tiskana i brošura o obljetnici Centra kao i letci za Ceste meda, vina, sira i plodova gorja po kojima je Primorsko-goranska županija jedinstvena u Hrvatskoj budući da u ponudi ima čak 4 turističke ceste.

Glavna urednica Teodora Cimaš rekla je kako je ideja za glasilo bila promovirati naše proizvođače i proizvode u ovoj specifičnoj godinu u kojoj je zbog koronavirusa odgođena većina sajmova, manifestacija i festivala. Istaknula je da se na 20 stranica glasila nalaze mnoge zanimljive teme i pokrivena je većina proizvoda iz županije.

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ Melita Raukar podsjetila je na cjeloviti marketinški projekt promocije proizvoda Primorsko-goranske županije putem projekta Kašetice koji uključuje promociju, nastupe na sajmovima kao i podršku prodaji proizvoda u prostoru Kašetice u Rijeci te od sada i glasilo Pegeželjac. Zamjenik župana Petar Mamula također je pozdravio novo glasilo Centra te pohvalio rad Kašetice kojom su lokalni proizvođači i proizvodi došli do većeg izražaja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram