Povežite se s nama

Mozaik

Predstavom Muyte Maker HKD na Sušaku predstavlja suvremenu francusku plesnu scenu

Objavljeno

na
U sklopu festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop, a u produkciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u listopadu će se na pozornici HKD-a odigrati dvije plesne predstave pod zajedničkim nazivom Nouvelle vague, kojima će se predstaviti suvremena francuska plesna scena. Prva na rasporedu je predstava Muyte Maker trupe Compagnie Pli u četvrtak 10. listopada u 20 sati.

Istraživanjem srednjovjekovnih slika, trivijalnih napjeva i grotesknih slika, predstava koreografkinje i izvođačice Flore Détraz Muyte Maker slavi neposlušna i iracionalna tijela. Radost istražuje kao fizičku i egzistencijalnu izjavu: radost kao želja i stvaralački potencijal, suprotstavljena moralnosti, radost kao fizičko iskrivljenje ili proturječje. Četiri izvođačice raskošno pjevaju, višeglasno se smiju, slijepo plešu i pričaju kakofono, nastojeći ostvariti potpunu složenost svojih tijela.

Ovim programom HKD je krenuo s predstavljanjem europske suvremene plesne scene, s planom da se svake godine stavi fokus na neku drugu zemlju, a Nouvelle vague je i svojevrsna najava Spring Forwarda, festivala suvremenog plesa koji će se u sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održati u travnju 2020. godine. Nouvelle vague nastao je u organizaciji HKD-a i uz potporu Teatroskopa, čiji je osnivač Francuski institut te Ministarstvo kulture i Ministarstvo Europe i vanjskih poslova Republike Francuske.
U subotu 19.10. slijedi predstava trupe Collectif ÈS Jean-Yves, Patrick and Corinne.

Ulaznice po cijeni od 80,00 kn u prodaji su online preko sustava mojekarte.hr ili u Dallas Music Shopu i caffe baru Nad Urom te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a. Predstava Muyte Maker se održava na maloj sceni, stoga je broj sjedećih mjesta ograničen.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram