Povežite se s nama

Vijesti

Preko četiri tisuće Riječana tražilo propusnicu od gradske uprave

Objavljeno

na

Foto: Vesna Svegovic


Nakon što je 23. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku  o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i/ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke započeo je s izdavanjem propusnica za građane Rijeke, odnosno za osobe koje imaju adresu prebivališta i/ili stalnog boravka na području Grada Rijeke. 

Do danas, 27. ožujka 2020. godine, stožer Civilne zaštite Grada Rijeke  zaprimio je  preko 4000 zahtjeva građana za izdavanjem propusnica koje se izdaju redoslijedom zaprimanja, te iznimno, po kriteriju hitnoće u slučaju zdravstvenih potreba. 

Građani s mjestom prebivališta i/ili stalnog boravka u Rijeci, zahtjeve za propusnice podnose isključivo putem online formulara/aplikacije koja je dostupna s naslovnice web portala Grada Rijeke: www.rijeka.hr.  

Po ispunjavanju formulara, građanin na mail koji je unio u online formular/aplikaciju dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice izdaje samo za građane Grada Rijeke, isključivo u svrhu izlaska iz područja Grada Rijeke iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti.

Propusnice se izdaju nakon detaljne provjera, samo u opravdanim slučajevima. 

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku  o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i/ili stalnog boravka s ciljem ograničavanja kretanja kao mjeru sprječavanja širenja zaraze korona virusom.

Mole se građani da tu mjeru shvate krajnje ozbiljno i da, shodno tome, traže propusnice za izlazak s područja na kojem imaju prebivalište i/ili stalni boravak isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti.

Podsjećamo također kako prema odluci Stožera civilne zaštite RH građani svoje mjesto prebivališta i/ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.

Također, za stanovnike koji trebaju obaviti liječničke preglede izvan mjesta prebivališta i/ili stalnog boravka, propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Informacije vezane za epidemiju korona virusa, građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati, te na mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram