Povežite se s nama

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas gradilište Trening kampa HNK Rijeka na Rujevici. Nakon obilaska gradilišta premijer Milanović je izjavio kako ga raduju ovako velike privatne investicije, koje se realiziraju uz podršku Grada i bez potpore iz proračuna, naglasivši kako će realizacijom ovog projekta profitirati cijela društvena zajednica.

Premijera su na gradilištu Trening kampa HNK Rijeka dočekali Damir Mišković, predsjednik Uprave HNK Rijeka,  Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Dean Šćulac, dopredsjednik Uprave HNK Rijeka, a zatim s u pratnji predstavnika izvođača radova obišli gradilište.

Predsjednik Uprave HNK Rijeka Damir Mišković predstavio je premijeru Milanoviću projekt Trening kampa HNK Rijeke na Rujevici, naglasivši da je riječ o poslovnoj inicijativi za koju nije izdvojena niti jedna kuna iz državnog proračuna. Cilj nam je mladima stvoriti idealne uvjete za trening, i to ne samo djeci Rijeke i okolice već čitave naše županije. Investicija je vrijedna  18 milijuna eura, a kako je Mišković naglasio, premda gradilište još uvijek izgleda daleko od toga, prva faza trebala bi biti gotova do srpnja ove godine. Kada dovršimo kamp na Rujevici i čim dobijemo potrebne dozvole, odmah krećemo s izgradnjom stadiona na Kantridi, dodao je Mišković.

Trening kamp je osmišljen kao veliki kompleks sastavljen od više nogometnih igrališta, koji će moći zadovoljiti razinu zahtjeva profesionalnog sporta i visokih kriterija podloga i uvjeta za treningeViše nogometnih igrališta po uzoru na velike europske i svjetske klubove omogućit će optimalne uvjete za trening svih uzrasta HNK Rijeka  i stvaranje budućih vrhunskih prvotimaca HNK Rijeke. Jedno od igrališta imat će kapacitet od oko 5500 sjedećih mjesta, a bit će projektiran sukladno pravilniku UEFA-e za  3. kategoriju stadiona. Taj će teren za vrijeme gradnje novog stadiona na Kantridi poslužiti kao zamjenski stadion za odigravanje službenih utakmica HNK Rijeka.  Površina obuhvata izgradnje nogometnog kampa iznosi cca,7,5 ha.

Premijer Milanović pohvalio je ovu investiciju naglasivši kako će od nje imati koristi svi. Od upošljavanja građevinskog sektora do mladih koji će u konačnici ovdje trenirati, pa je ovo u neku ruku i projekt velike društvene koristi. Milanović je novinarima medijskih kuća odgovarao na brojna pitanja, od toga što misli o hrvatskom nogometu, kako je prošla sjednica Vijeća za obranu, kakvo je stanje u hrvatskoj vojsci, treba li hrvatska nogometna reprezentacija igrati u Splitu, do toga što misli o tome da bivši predsjednik Josipović osniva svoju stranku te kakav je njegov stav o bušenju Jadrana.

Po obilasku kampa na Rujevici, premijer Milanović se prošetao Korzom i popio kavu u jednom od riječkih kafića.

Grad Rijeka