Povežite se s nama
Predstava “Životinjska farma” prema romanu Georgea Orwella u adaptaciji Nataše Antulov i Andrása Urbána, koji potpisuje režiju i scenografiju predstave, premijerno je na programu  HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 19.30 sati, u izvedbi ansambla Hrvatske drame.

Kako je kazao na konferenciji za novinare, intendant i v.d. ravnatelja Hrvatske drame Oliver Frljić pozvao je  jednog od najzanimljivijih i najnagrađivanjih redatelja u regiji zbog, u prvom redu, njegove kazališne poetike i načina rada s glumcima, te društvenog angažmana.

András Urbán je pak naglasio  kako adaptacija “Životinjske farme” nije posve dramska jer se ne temelji na dijalozima nego uglavnom  na slikama i songovima, te da je tako ispričana priča koja otvara polemiku sa suvremenom stvarnošću i društvom.
“U početku mi je “Životinjska farma” bila najmanje zanimljivo Orwellovo djelo, no onda sam shvatio da se jezivi  mehanizmi društva i društvenih zbivanja iz ovog alegorijskog romana uvijek ponavljaju i uvijek su prisutni, samo danas puno suptilnije i s više kontrole. Kroz nju se jasno ocrtava proces kojim u početku plemenita ideja stiže do vlastite degeneracije”, kazao je András Urbán.

U predstavi glume Olivera Baljak, Igor Kovač, Jelena Lopatić, Jerko Marčić, Nika Mišković, Nikola Nedić, Damir Orlić i Tanja Smoje.

Kostimografkinja je Bjanka Ursulov, skladateljica Irena Dragović Popović, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

Podsjetimo, veliki interes za ovu predstavu prošlog je tjedna postao još veći nakon što je intendant Oliver Frljić na Korzu postavio šator kojim je promovirao predstavu, ali i aludirao na braniteljski prosvjed u Zagrebu, a zatim je i na pročelje kazališta obijesio svibnju u odijelus porukom “Svi su jednaki, ali neki su jednakiji”.