Povežite se s nama

Vijesti

Preminuo potražni pas HGSS Stanice Rijeka – Luxa

Objavljeno

na
U nedjelju, 17. veljače, uginuo je potražni pas riječke stanice HGSS-a, Luxa, u svojoj 12. godini.

Luxa je bila operativan pas sve do svoje 11. godine, a svoju zadnju godinu provela je u mirovini, međutim nikako ne mirujući. Bila je aktivna do zadnjega dana družeći se na raznim turama, pa čak i treninzima s ostalim potražnim psima.

Njena vlasnica je Nataša Dančulović, jedna od spašavateljica s najdužim stažem u Komisiji za potrage i lavine HGSS-a i koja je uz Luxu obučila još dva svoja potražna psa koji su položili sve potrebne licence. Luxa je najaktivnija bila u treninzima i potragama s Gorskom službom spašavanja u šumama i lavinama, ali ona je i jedan od rijetkih hrvatskih pasa koja je putem Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa sa svojom vlasnicom položila najveći i najteži međunarodni ispit traganja u ruševinama koju organizira International Rescuedog Organization, i to s najboljim rezultatom, odnosno sa stopostotnim učinkom, ističu iz HGSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram