Povežite se s nama

Vijesti

Preminuo potražni pas HGSS Stanice Rijeka – Luxa

Objavljeno

na
U nedjelju, 17. veljače, uginuo je potražni pas riječke stanice HGSS-a, Luxa, u svojoj 12. godini.

Luxa je bila operativan pas sve do svoje 11. godine, a svoju zadnju godinu provela je u mirovini, međutim nikako ne mirujući. Bila je aktivna do zadnjega dana družeći se na raznim turama, pa čak i treninzima s ostalim potražnim psima.

Njena vlasnica je Nataša Dančulović, jedna od spašavateljica s najdužim stažem u Komisiji za potrage i lavine HGSS-a i koja je uz Luxu obučila još dva svoja potražna psa koji su položili sve potrebne licence. Luxa je najaktivnija bila u treninzima i potragama s Gorskom službom spašavanja u šumama i lavinama, ali ona je i jedan od rijetkih hrvatskih pasa koja je putem Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa sa svojom vlasnicom položila najveći i najteži međunarodni ispit traganja u ruševinama koju organizira International Rescuedog Organization, i to s najboljim rezultatom, odnosno sa stopostotnim učinkom, ističu iz HGSS-a.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram