Povežite se s nama

Vijesti

Preminuo Vlatko Cetina, dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Kastva 2013. godine

Objavljeno

na


Preminuo je Vlatko Cetina, istaknuti građanin Kastva te dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Kastva 2013. godine za iznimni doprinos i zasluge u društvenom, političkom, gospodarskom, komunalnom razvoju i napretku Kastva i Kastavštine. Njegov životni put, općeljudski nazori i neumorna aktivnost, najprije kroz sudjelovanje u borbama za oslobođenje od fašističkog okupatora, a kasnije kroz rad u društveno-političkim organizacijama na poboljšanju životnih uvjeta u zavičaju i domovini, mogu biti primjer budućim generacijama – obrazložili su tada prijedlog nagrade Gradska organizacija SDP-a Kastva i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Kastav.

Uz svoj posao, Vlatko Cetina bio je aktivan u sportskim i kulturnim društvima pa je bio višegodišnji predsjednik i tajnik Lovačkog društva Lisjak Kastav, predsjednik Streljačkog društva Halubjan, dugogodišnji član predsjedništva KPD-a Ivan Matetić Ronjgov i član Upravnog odbora Nogometnog kluba Rijeka. Kroz društveni rad velik dio aktivnosti posvetio je očuvanju bogate tradicije zavičaja.

U razgovoru za Glas kastafski povodom dobivanja nagrade rekao je: “Jako san puno tega delal za društvo, za drugega, za zajednicu pa je zadovoljstvo kada neko priznanje dobijete nakon toliko let. Ne samo da san zadovoljan, nego san i ponosan, iznimno sretan. Ova nagrada je za mene nešto jako vrijedno i veliko, jer ona znači da su drugi prepoznali moj rad.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram