Povežite se s nama

Crna kronika

Presretač na autocesti zaustavio vozača koji je “potegnuo” 217 km/h

Objavljeno

na


Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je i proteklog vikenda pojačanonadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te time smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.

Tijekom nadzora sveukupno je zabilježen 241 prometni prekršaj i to: 97 prekršaja prekoračenja brzine, 15prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, zatim pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršajupravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 93 različita prometna prekršaja.

Noćas je na autocesti A6 izmjerena najveća brzina. Posada policijskog presretača je 10 minuta poslije pola noći, kod vijadukta Severinske Drage, zaustavila 27-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Audi A6, križevačkih registracijskih oznaka, dok se kretao u smjeru Zagreba brzinom od 217 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 5000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na mjeseca dana.

Od 15 vozača pod utjecajem alkohola, njih troje je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,51 g/kg, šest ih je evidentirano u kategoriji između 0,51 do 1,00, pet između 1,01 i 1,50 g/kg, jedan vozač je bio s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je odbio alkotestiranje.

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je 57-godišnjem vozaču u Rijeci. Spomenutog vozača prometna policija je zaustavila u subotu, 24. listopada oko 2.15 sati na Rivi gdje je pod utjecajem alkoholaupravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Protiv 57-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog, a i svi ostali sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Ovog vikenda dogodilo se i  26 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško i četiri lakše ozlijeđene. I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, a  posebno vozače, na veći oprez i poštivanje svih  prometnih pravila u cilju smanjenja nastanka prometnih nesreća te ozlijeđenih osoba, kao i materijalne štete.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram