Povežite se s nama

Crna kronika

Presretač uhvatio pijanog Matuljca s 1,91 promila u neregistriranom autu

Objavljeno

na
Jučer je tijekom redovnog nadzora u prometu posada policijskog presretača na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 21 prekršaj vozača.

Izdvajamo vozača koji je u vožnji pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,91 g/kg zaustavljen u 15.15 sati u Matuljima. Riječ je o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je osim pri utjecaju alkohola, upravljao neregistriranim osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Policijski službenici su ga odmah udaljili iz prometa te oduzeli registracijske pločice. U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjene prekršaje protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je pored novčane kazne od najmanje 12 000 kuna, predloženo i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Najveća izmjerena brzina tijekom nadzora je 116 km/h i to na A7 u blizini čvora Križišće oko 11.30 sati kada je 60-godišnji vozač osobnog vozilo marke Opel, riječkih registarskih oznaka, upravljao navedenom brzinom na mjestu gdje je ograničenje određeno na 70 km/h.  Zbog počinjenog prekršaja novčano je sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Nadzorom je evidentirano još osam vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima na području Marinića, Rijeke i Viškova, ali i vozači što su počinili 10 ostalih prekršaja (nepropisno pretjecanje, vožnja bez vozačke dozvole, neizvršena odjava vozila u propisanom roku i dr.)

S ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti u prometu, ovakve aktivnosti nastavit će se i u sljedećem razdoblju, a sve sudionike u prometu , i to osobito vozače, opetovano pozivamo na poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram