Povežite se s nama

Vijesti

Priča o Kastvu na portalu TheMayor.EU

Objavljeno

na


Priča o Kastvu putuje Europskom unijom kroz intervju gradonačelnika Mateja Mostarca za portal TheMayor.EU. Riječ je o portalu koji promovira europske gradove s ciljem jačeg povezivanja i suradnje.

Kao najvažnije istaknuli su činjenicu da je Grad Kastav prvi u Hrvatskoj donio Strategiju razvoja pametnog grada i vrijedno radi na implementaciji novih rješenja koja građanima olakšavaju život, a gradskom proračunu donose značajne uštede. Grad je u okviru projekta Kastav smART city obuhvatio rekonstrukciju javne rasvjete pri čemu su ostvarene uštede od preko 60 posto, a na stupovima javne rasvjete postavljen je video nadzor i kamere.

“Razvijamo grad koji će biti svima ugodan za život. Brojne poticajne, ali i promišljene mjere i visoka kvaliteta života, koju jamči lijepa i sigurna okolina, kao i dostupni sadržaji za sve uzraste, mamac su za naše nove stanovnike. Kao poduzetnika, osobno me vesele i uspjesi i brojnost gospodarstvenika na području Kastva kojima, također raznim mjerama, nastojimo olakšati poslovanje u ovim teškim vremenima u koja nas je dovela kriza uzrokovana pandemijom”, kazao je gradonačelnik Mostarac.

“Vjerujem da ćemo i ovom pričom o Kastvu inspirirati neke naše nove prijatelje da posjete grad s najljepšim pogledom, prošeću starom jezgrom i predivnim šumama, da posjete naše brojne kvalitetne restorane s iznimnom gastronomskom ponudom i kušaju autohtono vino – kastavsku belicu – po kojoj smo poznati i kojoj u čast, od 1400. godine, priređujemo veliku feštu svakog prvog vikenda u listopadu. Svi ste dobrodošli”, poručio je u intervjuu za TheMayor.EU.

Izvorni intervju možete pročitati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram