Povežite se s nama

Fiuman Plus

Priče iz daljine: Tko nas sve prati?

Objavljeno

na


Nakon samo nekoliko dana što je portal Fiuman.hr ugledao svjetlost vaših zaslona, posjećeni smo već nekoliko tisuća puta. U skladu sa svojim težnjama da postanemo najznačajniji neovisni regionalni portal, najviše pregleda imali smo iz Rijeke i njezine bliže okolice. Kako smo u vrlo kratkom vremenu postali prepoznatljivi po svojoj ažurnosti i aktualnosti, broj naših posjetitelja strelovito je rastao. Nismo to shvatili kao nagradu za naš trud i rad već kao motiv da zadržimo Vaše povjerenje i pobudimo zanimanje mnogih koji još nisu čuli za nas. Ipak, odlučili smo podijeliti s Vama jednu zanimljivost.

Putem sustava Google Analytics, najpoznatijeg sustava za praćene posjećenosti portala na svijetu, saznali smo u kojim smo sve državama diljem svijeta čitani. Nije nas iznenadila činjenica da smo čitani u Njemačkoj, Austriji i Italiji gdje se mnogi naši sugrađani nalaze na privremenom radu. Također, u susjednoj Sloveniji ili Bosni i Hercegovini. Osim zemalja u kojima smo svakodnevno čitani, naš su portal posjetili stanovnici ili turisti iz svih europskih zemalja osim (zasad) Islanda. Čitani smo u dvije najveće zemlje na svijetu, Rusiji i Kanadi, te najmnogoljudnijoj Kini. Svakodnevno nas prate iz gotovo svakog velikog grada u Sjedinjenim Američkim Državama. Brojna iseljenička zajednica u Australiji i Novom Zelandu vjerojatan je razlog što nas čitaju na drugoj strani zemaljske kugle. Rijeka i njezina okolica poznati su kao regija koja daje velik broj pomoraca pa se Fiuman.hr čita u zemljama Južne Amerike: Kolumbiji, Brazilu, Čileu i Argentini te u brojnim afričkim zemljama, Indiji Pakistanu i na Dalekom istoku.

Popis egzotičnih i zanimljivih država u kojima se čita naš portal predvodi Vanuatu, malo otočje u tihom oceanu koje je svoju nezavisnost od kolonizatora steklo 1980. Nekoliko puta smo pregledani u Južnoj Koreji, ali od Sjeverne Koreje niti traga ni glasa na našem portalu. Na Bliskom istoku, najradije se na Fiuman.hr odlazi u Izraelu, Libanonu, Jordanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok smo nešto manje čitani u Iraku, Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji. Tajland, Vijetnam, Kambodža, Mianmar i Bangladeš još su neke od egzotičnih zemalja, ali iznenađuje podatak da smo svakodnevno čitani u dalekoj Indoneziji u kojoj nas prati nekoliko stotina naših sugrađana koji se nalaze u toj zemlji.

Svjesni smo velike vjerojatnosti da su gotovo svi naši posjetitelji iz svih krajeva zemaljske kugle (bivši) stanovnici Rijeke i okolice i ove podatke predstavljamo kao jednu zanimljivost. Mnogi naši sugrađani nalaze se na privremenom radu kao pomorci, inženjeri, tehničari, stručnjaci za informatiku i telekomunikacije u raznim zemljama svijeta. Mnogi su na godišnjem odmoru ili običnom proputovanju. Još su početkom stoljeća mnogi naši ljudi odlazili “trbuhom za kruhom” u inozemstvo, a taj se trend nastavio i u 21. stoljeću. Mnogi od naših čitatelja javili su nam se iz skandinavskih zemalja, iz Irske i Velike Britanije gdje traže bolji život. Ne treba zaboraviti niti riječke studente koji se obrazuju na najboljim fakultetima u Europi. Svima njima šaljemo pozdrave iz rodnog kraja i zahvaljujemo se što nas prate. Nadamo se da ćemo im nastaviti prenositi najvažnije vijesti i obradovati ih kojom slikom ili videom grada na Rječini.

Pokrećemo rubriku Priče iz daljine

Potaknuti ovim zanimljivim analitičkim podacima i vašim porukama podrške iz svih krajeva svijeta odlučili smo pokrenuti serijal Priče iz daljine u kojem ćemo svakih 15 dana objaviti jednu priču o našim sugrađanima koji žive i rade u raznim dijelovima svijeta. Stoga pozivamo sve Vas čitatelje koji imate prijedlog ili informaciju o nekome iz Rijeke i okolice koji živi  i radi u inozemstvu, da nam se javite na info@fiuman.hr kako bismo mogli napraviti priču o njemu i objaviti je na našem portalu. Pozdrav čitateljima iz svih krajeva zemaljske kugle.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram