Povežite se s namaZračna luka Rijeka smještena na otoku Krku otvorena je na današnji dan prije točno 46 godina, odnosno 02. svibnja 1970. godine. Zračna industrija od tog je razdoblja itekako napredovala, no riječki aerodrom već dulje vrijeme se bori s vremenom i tek u posljednjih godinu-dvije počinju se polako bilježiti nešto bolji rezultati.

Tijekom 2015. godine zračnom lukom Rijeka prošlo je 133 tisuća putnika, dok ih je godinu dana ranije bilo 103 tisuće. U 2016. godini očekuju se još bolji rezultati, a uvedene su neke dodatne destinacije te se sad s Kvarnera može zrakoplovom putovati u ukupno 17 država.

Podsjetimo i kako je prošle godine inicijativom HNS-a u javnosti pokrenuta anketa o novom nazivu zračne luke Rijeka te je građanima pruženo nekoliko opcija, a nakon što su se zbrojili glasovi iz više medija, pokazalo se da bi je građani najradije nazvali po Fireollu La Guardiji, nekadašnjem gradonačelniku New Yorka koji je boravio i u Rijeci.

Tehnički podatci: Uzletno-sletna staza je dužine 2488 m i širine 45 m. Orijentirana je pravcem sjeverozapad-jugoistok (143°/323°, oznaka staze 14-32). Nadmorska visina je 85 m. Rulnice su širine 20 m. Podloga piste i rulnica je asfaltna. Platforma dimenzija 300×115 m je betonska i može istovremeno prihvatiti 5 zrakoplova.

Zračna luka Rijeka otvorena je za promet 2. svibnja 1970. godine. Registrirana je za prihvat i otpremu zrakoplova, putnika i robe u komercijalnom zračnom prijevozu i školovanje letačkog osoblja. Opremljena je za prihvat svih veličina zrakoplova. Zračna luka je predviđena za dnevno i noćno slijetanje, jer je opremljena sustavom za precizni prilaz i slijetanje I. kategorije. Zbog kratkih rulnica koje ne vode do početka/kraja piste, zračna luka ne može postići veliki satni kapacitet.