Povežite se s nama

Sport

Prijem za brončanu karatisticu Lauru Lisac u Općini Viškovo

Objavljeno

na

15-godišnja Laura Lisac, od svibnja prošle godine stanovnica Viškova, jedna je od najperspektivnijih hrvatskih karatistica u mlađim kategorijama. To je još jednom dokazala na nedavnom Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održalo Santiagu u Čileu osvojivši brončanu medalju u konkurenciji kadetkinja preko 54 kilograma.

Tim povodom, Lauru i oca Damira, u prostorima Općine Viškovo primili su općinska načelnica Sanja Udović, zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić te tajnik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dino Klaić. To je vaš trud, vaš angažman i vaš uspjeh te vam najiskrenije  čestitam, poručila je općinska načelnica članici Karate kluba Delta, višestrukoj državnoj prvakinji te viceprvakinji i prvakinji Balkana Lauri Lisac koja je u primorsko-goransku županiju donijela medalju sa svjetskog prvenstva u karateu nakon dugih 10 godina čekanja. Karateom se bavi već 8 godina i dosad je osvojila oko 170 medalja i 60-ak pehara. Lauru u sljedećih 6 mjeseci čekaju državno i europsko prvenstvo, turnir svjetske razine u Veneciji te prvenstvo Balkana. Govoreći o ulaganjima Općine Viškovo u rad sportskih udruga i klubova, načelnica Udović rekla je kako su u Općini prije dvije godine unaprijedili praćenje sporta pa je osnovana Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo koju Općina financira s više od milijun kuna godišnje.

Zajednica je od prije dvije godine, među ostalim, zadužena za kategorizaciju sportaša, određivanje kriterija te pravednu raspodjelu općinskih financijskih sredstava udrugama i vrhunskim sportašima. Zajednica sportskih udruga će Lauru Lisac poduprijeti s 2 tisuće kuna. Općina će nastaviti ulagati u infrastrukturu, a rad sportskih udruga i klubova profesionalno će nadzirati Zajednica sportskih udruga čiji su rezultati već vidljivi, zaključila je načelnica. Na kraju prijema, Općina Viškovo je Lauru razveselila priznanjem, buketom cvijeća, ali i prigodnim korisnim poklonom – rukavicama te kompletom štitnika za ruke i noge, navodi se u priopćenju Općine Viškovo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram