Povežite se s nama

Sport

Primorjaši nastavljaju s natjecanjima, evo što ih sve očekuje

Objavljeno

na
S novom godinom nastavljaju se i natjecanja u kojima sudjeluje VK Primorje EB, reprezentativne pripreme i sl…

SENIORI

Regionalna vaterpolo liga

Nakon što su zbog pandemije Koronavirusa odgođene kvalifikacijske utakmice za ulazak u Premier ligu (ex A1 Regionalnu ligu) protiv Partizana RF, s današnjim danom dobili smo potvrdu Povjerenika za natjecanja g. Bebića za međuklupski dogovor s upravom Partizana, a koji prenosimo u cjelosti:

“Upravni odbor RVL je dana 06. 03. 2020. g. donio odluku o proširenju A1 Regionalne vaterpolo lige sa 10 na 12 klubova za sezonu 2021. Prva Regionalna liga (dosadašnja grupa A1 RVL) će se u sezoni 2021. zvati „Premier liga“. Trenutno je poznato 11 sudionika RVL za sezonu 2021. koja će se igrati turnirskim sustavom (2 grupe po 6 klubova + Final four).

Dvanaesti sudionik će se dobiti odigravanjem kvalifikacijske utakmice (majstorice) za ostanak, tj., za ulazak u Premier ligu za sezonu 2021. između VK Partizan iz Beograda i VK Primorje EB iz Rijeke. VK Partizan je stekao pravo odigravanja „majstorice“ kao desetoplasirana ekipa u grupi A1 RVL za sezonu 2019./2020. a VK Primorje EB kao trećeplasirana ekipa u grupi A2 RVL za sezonu 2019./2020.

Nakon završetka natjecateljske sezone 2019./2020. trebale su se odigrati dvije kvalifikacijske utakmice između navedenih klubova (kući – vani) ali su utakmice odgođene zbog pojave koronavirusa. Odlukom UO RVL i dogovorom klubova odigrat će se jedna utakmica i to u Novom Sadu u utorak 12. 01. 2021. g.”

Termin 12. siječnja 2020. godine odabran je kako bi se uz naravno, upisanu pobjedu, u Novom Sadu uputilo direktno na kvalifikacijski turnir grupe A u Beogradu 14. do 17. siječnja 2021. Momčadi će na polufinalnim turnirima igrati ligaškim sustavom ili svatko protiv svakog, drugim riječima svaka će momčad odigrati po 5 utakmica. Dva prvoplasirana sastava iz svake skupine steći će pravo nastupa na završnom turniru četiri najbolje momčadi, a koji će se odigrati u Zagrebu, 26. i 27. ožujka 2021. godine. Polufinalne parove će činiti: A1 – B2 i B1 – A2.

Kup Hrvatske

Natjecanje koje će se sa sigurnošću održati sa participacijom naših Primorjaša, je završni turnir Hrvatskog kupa za seniore. Isti će se odigrati 23. i 24. siječnja 2021 na našem riječkom bazenu na Kantridi. Momčadi će imati nekoliko dana odmora/priprema i vremena za sabrati svoje dojmove sa turnira Regionalne lige i ubrzo uskočiti u borbu za nositelja pokala – osvajača Kupa Hrvatske za sezonu 2020./2021.

23. siječnja 2020. godine u satnici koja se još ima odrediti, naši Primorjaši odmjerit će snage sa prvoplasiranom ekipom iz zagrebačke četvrtfinalne skupine Kupa Hrvatske, ekipom HAVK Mladosti.

Prvenstvo Hrvatske

Nakon odigranog Kupa Hrvatske, uslijedit će pauza od gotovo četiri tjedna zbog činjenice da je od 14. do 21. veljače na rasporedu odigravanje predolimpijskog turnira za muškarce (Rotterdam, Nizozemska). Stoga se pauzira odigravanje Prvenstva Hrvatske, pa će prva utakmica Primorjaša u natjecanju Prvenstva Hrvatske u ovoj godini biti 27.02., u Makarskoj na gostovanju kod ekipe Galeba MR.

ŽENE

Nakon što su 2020. godinu zaključili s četverodnevnim pripremama u Šibeniku, od 27. do 30. prosinca, hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina, radno ulazi i u 2021. Od ponedjeljka, 4. siječnja pa sve do srijede, 13. ovog mjeseca, djevojke se ponovo okupljaju u Šibeniku, sada na desetodnevnim pripremama. (izvor: hvs.hr)

Od strane Primorja EB kao seniorska reprezentativka sudjeluje Korina Jureša.

JUNIORI

Naši juniori (2003. i ml. + 3 igrača 2002. g.) prvi će započeti natjecanja u 2021. godini, te će već ovog tjedna 07.01. i 09.01. odigrati dvije kvalifikacijske utakmice sa susjednom VK Opatijom 1981. Temeljem rezultata u te dvije utakmice prva ekipa će se direktno plasirati na polufinalni turnir zajedno sa 8 ekipa skupine jug i preostale 3 ekipe skupine sjever. Ipak drugoplasirana ekipa u dvoboju naše ekipe i Opatijaca, imat će priliku u majstorici izboriti prolazak na polufinalni turnir (igrat će se sa trećeplasiranom ekipom iz zagrebačke podskupine i slavonske podskupine).

Nakon eventualnog plasmana u polufinalni turnir, ekipe se raspoređuju u dvije skupine po šest ekipa, te se principom odigravanja svaki-sa-svakim izboriti Final six (po tri momčadi iz svake polufinalne skupine će izboriti plasman).

reprezentacija

Pripreme juniorske muške reprezentacije (2004. g.), od jučer (03.01.2021.) pa do 09.01.2021. održavaju se u Zagrebu, a na iste je pozvan Mauro Ivan Čubranić iz našeg Kluba.

Juniori se pripremaju za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u travnju i nadajmo se plasman na Europsko prvenstvo na Malti u rujnu ove godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram