Povežite se s nama

Sport

Primorjaši putuju u Marseille, trener Hinić i igrači otkrili očekivanja

Objavljeno

naOve srijede, 10. listopada, u trofejnoj sali Bazena Kantrida održana je konferencija za medije VK Primorja EB ususret drugom kvalifikacijskom turniru u Marseilleu koji započinje za dva dana. Protivnici Primorjašima bit će CN Marseille u prvoj utakmici 12. listopada, zatim Zuglo BVSC Budapest 13. listopada te na kraju Primorac 14. listopada.

Na konferenciji su sudjelovali trener Hinić, vratar Čubranić, australsko pojačanje Putt i povratnik Vrlić.

Uvodno je spomenuto da je u proteklom periodu ispisnicu zatražio Marko Radulović i promijenio sredinu, a VK Primorje EB mu želi puno sreće i uspjeha u novom klubu. Također pozitivna vijest je da je centar Lovro Paparić operiran.

“Tri su momčadi, turnir će biti puno zahtjevniji nego ovaj prošli. Imperativa konkretnog nema osim da pokažemo zalaganje i borbu, s čime sam izuzetno zadovoljan na prošlom turniru. Protiv svih momčadi bit će teško, u ekipi Marseillea nekoliko kvalitetnih stranih igrača, uključujući i našeg bivšeg Primorjaša – Vukičevića. BVSC je nešto malo slabija ekipa od OSC-a, s postignutim petim mjestom u mađarskom prvenstvu. Treća ekipa je Primorac iz Kotora koju znamo od prošle godine, a pojačali su se s dva Jugova igrača. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, te se nadam da će to dobro izgledati”, istaknuo je trener Igor Hinić.

Hinić je također spomenuo da slijedi određeni blok utakmica, prvo kolo Regionalne lige protiv Radničkog na Kantridi 17. 10. 2018. godine, te odmah nakon toga 20. 10. 2018. godine u subotu gostovanje kod teškog protivnika Budve. Istaknuo je također da će biti samo malo vremena za odmor, a da se nada da će elan s prošlog turnira kao i ovog puta nastaviti na ostale utakmice.

“Prvi turnir je bio ulaz u novu sezonu, prve dvije utakmice su bile iznimno organizirane i vidljiv je bio rezultat odnosno pobjeda. Odličan je to uvod u novu sezonu, a pred nama je novi turnir, utakmice će biti teške – iz tog razloga opet ponavljamo idemo utakmicu po utakmicu. Moramo biti koncentrirani i disciplinirani što se tiče same igre i pristupa utakmici s obzirom na tempo od nekoliko utakmica za redom, osvrnuo se vratar Fran Čubranić.

“Protekla tri tjedna u Rijeci odigrali smo tri službene utakmice u kojima smo pokazali određenu novu snagu. Što se tiče atmosfere u klubu, ona je odlična – vrlo dobro su me dočekali, prihvatili. Suigrači su super, trener je odličan i cjelokupna atmosfera je iznimno pozitivna s nadom u što više pobjeda u nadolazećim utakmicama tijekom sezone, optimistično je nakon predstavljanja reklo pojačanje iz Australije Tim Putt.

“Drago mi je da sam se vratio, dosta su mi u povratku nakon sezone pauze pomogli i ekipa i treneri, a svakako želim zahvaliti našem klupskom psihologu Anđelku Botici. Ova će sezona, nadam se biti bolja od prethodne jer smo godinu dana stariji. Nova pozicija centra je tu ali moram naglasiti da sam na toj poziciji proveo puno vremena tijekom škole vaterpola, pa mi se nije bilo teško prilagoditi. Svakako je pomoglo što je trener Hinić bio jedan od najboljih centara i pomaže mi pri prilagodbi. Najvažnije je da ostanemo svi zdravi, da se na putu netko ne razboli i hladne glave uđemo u sve utakmice koje nam slijede”, zaključio je povratnik u ekipu Mislav Vrlić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram