Povežite se s nama

Vijesti

Primorsko – goranska županija i u ovoj akademskoj godini studentima omogućila besplatan prijevoz vlakom

Objavljeno

na
Župan Zlatko Komadina i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su ugovor kojim Primorsko-goranska županija subvencionira troškove javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s područja županije u akademskoj godini 2023./2024., za što je u proračunu Županije osigurano 25 tisuća eura.

Nastavak je to suradnje započete 2020. godine kada je prvi put primorsko-goranskim studentima omogućen besplatan prijevoz željeznicom od mjesta prebivališta do mjesta školovanja.

„Danas po četvrti put potpisujemo ovaj ugovor i omogućavamo mobilnost naših studenata. To je samo jedan u nizu primjera dobre suradnje s HŽ Putničkim prijevozom, razgovara se i o budućoj gradskoj željeznici, ali i novim vlakovima koji bi prometovali našom županijom“, rekao je župan izrazivši vjeru da će studenti biti zadovoljni ovom mjerom.

„U uvjetima kada se značajno ulaže u željezničku infrastrukturu, izuzetno je bitno poticati mobilnost i putovanja vlakom. Ovakve potpore su nam bitne da zadržimo broj putnika, mobilnost stanovništva i kod najmlađih putnika stvaramo naviku putovanja, ali i revitaliziramo željeznicu“, rekao je Ukić istaknuvši da se suradnja sa Županijom temelji na odluci Vlade RH o povoljnijem prijevozu studenata podsjetivši da pravo na besplatan želježnički prijevoz ostvaruju i svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić dodala je da ova mjera doprinosi dostupnosti obrazovnog procesa mladih, ali i zaštiti okoliša.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Snježana Malinović, direktorica prodaje i marketinga HŽ PP te Željko Tulić, šef riječke podružnice HŽ PP.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže