Povežite se s nama

Vijesti

Primorsko-goranska županija nabavila opatijskoj Ugostiteljskoj školi novo dostavno vozilo

Objavljeno

na


Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnateljici Sibili Roth ključeve dostavnog vozila za potrebe rada učeničke zadruge Ugostiteljske škole Opatija. Kombi Vozilo nadograđeno rashladnim uređajem i termoizolacijskim sustavom tovarnog prostora vrijedno 172.643,13 kuna u cijelosti je financirala Primorsko-goranska županija.

Zahvaljujući se na ovom vrijednom poklonu ravnateljica Roth rekla je da će im vozilo omogućiti dostavu hrane po najvišim standardima. Naime od 2015. godine u Ugostiteljskoj školi djeluje Učenička zadruga „UGIĆI“ osnovana s namjerom postizanja odgojno-obrazovnih i društveno-gospodarskih ciljeva škole kao oblik izvannastavne aktivnosti učenika. Kroz Zadrugu učenici škole zajedno s nastavnicima realnom sektoru prezentiraju i razvijaju svoja stečena znanja i iskustva.

Zamjenica Medarić rekla je kako Ugostiteljska škola, njezini učenici i nastavnici, često sudjeluju u raznim županijskim događanjima gdje prezentiraju stečena znanja u pripremi i posluživanju hrane. S novim dostavnim vozilom organizacija i odlasci na takve prezentacije sada će im biti jednostavniji, istaknula je Medarić. Dodala je kako je proteklih godina Županija nabavila 20-tak kombi vozila uglavnom za prijevoz učenika u škole Gorskog kotara.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin podsjetila je da je Ugostiteljska škola u Opatiji, kao jedina srednja škola u Županiji, imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti, te istaknula da su učenici i djelatnosti škole svojim ukupnim radom i zalaganjem itekako opravdali taj status. Rekla je nadalje kako vjeruje da će s ovim novim dostavnim vozilom biti još efikasniji u prezentaciji stečenih znanja i vještina.

Ugostiteljsku školu Opatija u školskoj 2020/2021. godini, kroz četiri odgojno-obrazovna programa pohađa 339 učenika, u ukupno 17 razrednih odjela.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram