Povežite se s nama

Mozaik

Prirodoslovni muzej želi se približiti posjetiteljima, predstavili nove promotivne filmove

Objavljeno

naU Prirodoslovnom muzeju Rijeka premijerno su prikazani novi promotivni filmovi kojima se muzej želi približiti posjetiteljima. Na konferenciji za medije najavljeno je i događanje #odiuPMR s brojnim zanimljivim programima za mlade, u petak 13. rujna u sklopu kojeg će biti prezentiran hologramski prikaz špiljskog medvjeda koji postaje dijelom stalnog postava muzeja.  

Aktivnosti muzeja i programe najavili su ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Rijeka dr. sc. Željka Modrić Surina, muzejski savjetnik Marin Kirinčić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije mr.sc. Sonja Šišić koja je izrazila zadovoljstvo radom muzeja i sudjelovanjem u brojnim europskim projektima. 

Kvalitetu programa kojima muzej želi privući mlade ljude prepoznala je INA: „Drago mi je što se INA uključila u ovaj projekt koji će unaprijediti postav muzeja i dodatno zainteresirati mlađe generacije za prirodne i kulturne znamenitosti. Od svog osnutka trudimo se biti aktivni član zajednice te podupirati razvoj kulture u cijeloj županiji. Sljedeće godine Rijeka postaje europska prijestolnica kulture, a vjerujem da su ovakvi projekti najbolja uvertira u ono što nas čeka. Čestitam organizatorima na trudu i inovativnosti koje su pokazali kroz projekt te vjerujem da će nova postava zainteresirati ne samo mlade ljude, već one svih generacija“, istaknula je u svojem obraćanju rukovoditeljica Kontrole kvalitete u INA Rafineriji nafte Rijeka Diana Hajdo.

Prirodoslovni muzej Rijeka  jedan je od dionika u projektu „INNOCULTOUR – INOVACIJA I PROMOCIJA JADRANSKE KULTURNE BAŠTINE KAO POKRETAČ TURISTIČKE INDUSTRIJE“, osmišljen kako bi kapitalizirao rezultate projekta Museumcultour, koji se provodio od 2012. do 2015. godine, s namjerom jačanja kulturnog turizma kroz povezivanje i međusobnu nadogradnju potencijala manje poznatih muzeja i integraciju inovativne tehnologije i kreativnih industrija u promicanje prirodnih i kulturnih dobara. 

Projekt INNOCULTOUR usmjeren je prvenstveno prema mladim i znatiželjnim posjetiteljima kojima su ključni motivi za posjećivanje kulturnih i prirodnih znamenitosti neposredno iskustvo, strast, zabava, znatiželja, što se ovim projektom pokušalo ostvariti. Projekt bi trebao pridonijeti i uravnoteženijem teritorijalnom razvoju, koristeći manje poznata mjesta kulturnog i prirodnog nasljeđa kroz aktivno uključivanje kreativnih industrija, lokalnog stanovništva i dionika posvećenih zaštiti i promociji prirodne i kulturne baštine kako bi se omogućila bolja iskorištenost takvih potencijala u lokalnom ekonomskom razvoju te sinergijom različitih dionika povećala vidljivost i atraktivnost manje poznate vrijedne kulturne i prirodne baštine.

Prirodoslovni muzej Rijeka je u sklopu projekta INNOCULTOUR nadogradio i unaprijedio dijelove stalnog postava, a jedan od ishoda trebala bi biti i promotivna kampanja čiji je glavni cilj približiti muzej mladim posjetiteljima kroz nove atraktivne sadržaje i doprinositi pametnom, održivom i uključivom turističkom razvoju Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatske. Uz kontinuiranu prisutnost PMR na društvenim mrežama koje su ključni kanal komunikacije s mladima i suradnju s organizacijama poput Kluba mladih Rijeka, osmišljeni su i novi promotivni filmovi muzeja na hrvatskom i engleskom jeziku. Produkcija filma „Jedan dan u PMR“, realizirana je u suradnji s Pulsar produkcijom iz Zagreba, a gledatelje kroz film vode Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, prepoznatljivi predstavnici riječke glazbene scene, ovoga puta u ponešto drugačijem aranžmanu. Svojim osebujnim stilom i načinom komunikacije unose u film moderan i nesputan duh Rijeke. Nakon premijernog prikazivanja na konferenciji, filmovi će biti objavljeni na YouTube kanalu PMR i korišteni u daljnjoj promociji ustanove na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Nastavak promotivnih aktivnosti projekta i prezentacija hologramskog prikaza špiljskog medvjeda slijedi u petak, 13. rujna, pod nazivom #odiuPMR. Program zajednički organiziraju Prirodoslovni muzej Rijeka i Klub mladih Rijeka. Druženje u muzeju počinje u 17 sati prijavama za Muzejski quiz pod vodstvom Ivice Mustača. Posjetitelje očekuje i zanimljiv turnir Crash Team Racing kao i nagrade za sudionike te Boarding games u akvariju s različitim društvenim igrama. Za dobru atmosferu pobrinut će se Ri Teatar i DJ Diablo, poznat po svojim disco i rockabilly ritmovima. Ulaz je besplatan. U slučaju lošeg vremena svi programi održat će se u zatvorenim prostorima muzeja. Sve informacije mogu se pronaći na Facebook stranicama PMR i Kluba mladih Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram