Povežite se s nama


U Opatiji je ovog utorka na rasporedu nova sjednica Gradskog vijeća na kojem će se kao izvanredna točka dnevnog reda naći i rasprava o Kulturno-turističkom centru. Akciju prikupljanja potpisa pokrenuo je Igor Puž, koji je uz podršku vijećnika SDP-a i HDZ-a prikupio devet od ukupno 17 potpisa.

Povodom toga oglasili su se iz stožera još uvijek aktualnog gradonačelnika Ive Dujmića. Njihovo priopćenje za medije prenosimo u cijelosti:

“Nezavisna lista Ive Dujmića smatra projekt KTC-a jednim od ključnih za društveni život građana Opatije te turistički razvoj Opatije. Žalosno je da danas projekt KTC-a propituju isti oni članovi SDP-a koji su njegovu realizaciju izglasali prije pet godina zajedno s IDS-om, HNS-om i HSU-om.

Još jednom se potvrđuje da je Ivo Dujmić imao pravo kada je napustio SDP”, izjavio je Emil Priskić, kandidat za zamjenika gradonačelnika Opatije.

Jasno se vidi da je opatijski SDP u pokušaju političke diskvalifikacije gospodina Dujmića u stanju dovoditi u pitanje i one programe poput KTC-a, na kojima je stranka dobila prošle izbore.

“Već u dva navrata u rasponu od niti 15 dana SDP u suradnji sa HDZ-om skuplja potpise Vijećnika i saziva sjednice Gradskog vijeća (GV)”, rekao je Emil Priskić te dodao kako je SDP uz podršku HDZ-a skupio potpise i za uvrštenjem točke dnevnog reda o KTC-u na sjednicu GV-a.

Svi navedeni događaji upućuju na to da SDP i HDZ Opatije imaju zajednički dogovor da ometaju redovni rad gradonačelnika.

Ovaj pokušaj stjecanja sitnih političkih bodova prikazuje da SDP Opatije surađuje sa HDZ-om te je to žalostan primjer političkih događaja koji se protive svemu u što vjeruje i što politički zastupa Nezavisna lista Ive Dujmića.

Podsjetimo, KTC je ključan infrastrukturni objekt koji će sa svojom dvoranom i ostalim sadržajima omogućiti Opatiji održavanje velikih javnih manifestacija ne samo od lokalnog nego i od nacionalnog i međunarodnog značaja, što će naš grad staviti u središte kulturnih zbivanja u regiji i zemlji, te time Opatiji vratiti stari kulturni sjaj i povećati njezin turistički potencijal.

Kada bude gotova i garaža Gorovo, stotinjak metara od KTC-a, u samom središtu grada dobit ćemo sadržaje koji će nedvojbeno pridonijeti da Opatija kao grad predodređen za spektakl ponovno zasjaji u najboljem svjetlu. Također, važno je naglasiti da je izgradnja KTC-a i svih ostalih pratećih sadržaja od početka provođena transparentno i u interesu građana Opatije, što jako dobro znaju i svi oni koji danas bez imalo srama napadaju gospodina Ivu Dujmića i projekt KTC-a”, stoji u priopćenju za medije koje potpisuje Emil Priskić.