Povežite se s nama

Vijesti

Privremeni direktor Čistoće tijekom štrajka zaključao radnike u ured i prijetio otkazima?

Objavljeno

na
Iznenadni štrajk radnika Čistoće nedavno je riješen u svega nekoliko dana prihvaćanjem većine njihovih zahtjeva, a prvenstveno o značajnijem povećanju plaća. U narednim danima pojedini gradski vijećnici tijekom protekle sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke iznijeli su informacije kako su doznali da se vršitelj dužnosti direktora Čistoće, Bojan Jurdana, ponašao navodno neprimjereno.

Upravo to će biti i jedna od tema na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati koncem listopada. Klub vijećnika Akcija mladih, Unija Kvarnera, Maša Magzan i Iva Rinčić uvrstili su u dnevni red točku Prijedlog zaključka o unutarnjoj reviziji rada v. d. direktora, osnivanju tijela za istragu ponašanja v.d. direktora KD Čistoća d.o.o. uslijed obustave rada, hitnoj izradi detaljne analize prihoda i rashoda društva, te dostavu analize temeljem koje je najavljeno povećanje cijene javne usluge sakupljanja komunalnog otpada za građane.

“Prijedlog zaključka podnosimo iz nekoliko razloga. Prvi je razlog rad v.d. direktora društva, za kojeg smatramo da je svojim radom i neprimjerenom komunikacijom sa sindikatima i ostalim vlasnicima doprinio eskalaciji situacije u KD Čistoća d.o.o., a time i obustavi rada od strane radnika. Osim navedenog, KD Čistoća d.o.o. nije uvela funkcionalan i efikasan sustav gospodarenja otpadom, čistoća grada je ozbiljno ugrožena, održavanje zelenih površina, bilja i stabala neprofesionalno, te smatramo da Vijeće treba hitno poduzeti korake rješavanja takve situacije.

Drugi razlog je iz nekoliko izvora potvrđeno, navodno neprimjereno ponašanje v.d. direktora Jurdane. Naime, prema riječima djelatnika KD Čistoća d.o.o., uslijed situacije obustave rada, direktor Jurdana ih je zatvorio i zaključao u ured, podizao glas na njih, te prijetio otkazima. Odgovornost je vlasnika neodgodivo istražiti takve navode, te ukoliko se utvrde poduzeti odgovarajuće mjere sankcioniranja. S ciljem objektivnog utvrđivanja svih okolnosti, tražimo da se izvješća o radu, te izvješće o navodnom neprihvatljivom ponašanju direktora Jurdane dostave vijećnicima Grada Rijeke.

Konačno, uzimajući u obzir najavu poskupljenja cijene javne usluge sakupljanja komunalnog otpada zbog povećanja plaća radnicima, tražimo hitnu izradu detaljne analize prihoda i rashoda KD Čistoća (d.o.o.), posebno uzimajući u obzir udio plaća u ukupnim troškovima, kao i analizu najavljenog prijedloga povećanja cijene. Tražimo da se obje analize dostave članovima gradskog vijeća Grada Rijeke”, navode vijećnici u svom obrazloženju.

Upit na ovu temu poslali smo prozvanom direktoru, ali i gradonačelniku Filipoviću. Podsjetimo kako je Fiuman nedavno izvijestio javnost o plaćama rukovodećeg kadra u Čistoći.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže