Povežite se s nama

Snijeg se najavljivao i očekivao u petak tijekom večernjih sati, no ipak je mnoge iznenadio brzinom kojom je napadao u brojnim dijelovima Rijeke i okolice.

Posebno je problem predstavljalo to što je nerijetko snijeg padao u kombinaciji s kišom i to je ubrzo stvorilo mnoge probleme u prometu, a naročito autobusima Autotroleja koji prometuju prema “gornjim krajevima”.

“Stožer Zimske službe Grada Rijeke izdao je nalog o proglašenju II stupnja pripravnosti za područje Grada Rijeke. Navedeno znači da će se prometnice čistiti sukladno prioritetima, glavne prometnice u gradu, a kojima prometuje javni gradski prijevoz. Podsjećamo kako je za sva vozila potrebna zimska oprema”, poručili su iz Zimske službe oko 19 sati.

Iz Autotroleja su izvijestili o situaciji s njihovim prometovanjem sa stanjem u 20 sati:

– 7A ne ide za Hosti zbog leda na okretištu
– za Pobri zatvorena cesta (ne vozi)
– linija 11 do streljane
– za Hreljin do starog okretišta
– linije 19 i 20 do Viškova
– za Permane se ne vozi (do ambulante u Matuljima)
– linija 18 do Belića
– za Mikeje se ne vozi
– linije 4A, 5A i 5B ne voze

Dodatak u 21h:
– ne vozi se u Lisac, Brgud, Veprinac i Liganj
– na liniji 7 poteškoće na okretištu Turkovo (liniju će probati organizirati do nekadašnjeg TUŠ-a pa trasom linije 6)

Dodatak u 22h:
– u Soboli se ne vozi zbog poplave
– u Mune se ne vozi

Na još nekim linijama ima također problema, no autobusi voze, iako u pojedinim dijelovima grada znatno sporije zbog loše situacije u prometu. Iz prometa na lokalnim linijama su povučene sve “harmonike” te su zamijenjene “solo” autobusima. Za najažurnije informacije savjetujemo direktno kontaktirati Autotrolej.