Povežite se s nama
Međunarodni investicijski hotelijerski posrednik Hotelinvest oglasio je prodaju opatijskog Grand hotela “Adriatic” u vlasništvu slovenske hotelske grupacije “LifeClass”. Cijena za sve dionice je 5,5 milijuna eura, a rok za predaju neobvezujućih ponuda je 8. svibnja.

Oglas za prodaju Adriatica, izgrađenog davne 1963. godine, objavljen je na internetskoj stranici Hotelinvesta te uz ostalo i u hrvatskom dnevnom tisku, uz napomenu da je hotel u vlasništvu LifeClassa koji hotelom i upravlja kao i da se može kupiti sa ili bez uprave te tvrtke.

Osim navedene indikativne cijene za kupnju svih dionica, u oglasu se ističe i da kupac preuzima odgovornost za dugoročni dug od sedam milijuna eura, kao i da se postojeći gubici prenose, što utječe na ublažavanje budućeg poreza na dobit.

Za Grand hotel Adriatic navodi se da je kompleks sa tri i četiri zvjezdice na morskoj obali koji se prostire na površini od 16.846 metara četvornih. Raspolaže s 307 smještajnih jedinica, konferencijskim te spa i beauty centrima, unutarnjim bazenom i koncesijom za plažu. Moguće je dograditi još 200 smještajnih jedinica i više od 480 parkirnih mjesta.

Grand hotel Adriatic jedan je od najvećih i najpoznatijih opatijskih hotela, pogotovo u segmentu kongresne ponude, a u svojoj dugoj povijesti promijenio je nekoliko vlasnika: od riječkog Brodokomerca, u čijem je sastavu bio do devedesetih godina prošlog stoljeća, do slovenskog Istrabenza odnosno Istrabenz Turizma i LifeClassa. Zadnjih nekoliko godina već je nekoliko puta oglašavana njegova prodaja, ali se novi kupac odnosno vlasnik nije našao.

Hina