Povežite se s nama


Po uspješno okončanoj prodaji humanitarnog kalendara Riječki dečki 2017. teško oboljelom mladom sportašu Matiji Kataliniću i njegovoj majci uručena je donacija od 46.652 kune, a za potrebe njegova daljnjeg liječenja.

I ove godine, dvadeset i prvi put zaredom, realiziran je kalendar Riječki dečki, uz partnerstvo s Terminalom 07, Caffe barom Corto Maltese i uz pokroviteljstvo svjetskog branda kave Julius Meinl, koji je platio tisak tisuću primjeraka ovogodišnjeg kalendara. Vrijedi podsjetiti i na to da je ovogodišnji kalendar bio u sportskom duhu, a njegovi sudionici dečki koji treniraju u teretani Terminal 7, njih trideset i četiri na čelu s trenerom Davorom Lješevićem i Ivom Lješević, kao jednom od važnih partnera projekta.

Fotografiju potpisuje autorski dvojac TinyBizz, a dizajn, uz kreativno i operativno vodstvo kalendara u sklopu kontinuirane društvene odgovornosti na ovom projektu, realizirala je agencija Libra. Djelatnici Libre također su uz pomoć volontera, kojima su se pridružili i Matijini kolege iz razreda te prijatelji sportaši iz Košarkaškog kluba Kastav, prodali osamsto primjeraka kalendara. Dvjesto je prodao Corto Maltese, a 1.652 kune prikupljeno je na promociji u Corto Maltese, gdje  su prisutni uzvanici licitirali određene riječke dečke, odnosno sat njihovog vremena za zajedničko druženje.

Tako  je uspješno okončana akcija čiji je cilj bio prodati cijelu tiražu kalendara. Novac od prodaje u vidu donacije usmjeren je na daljnje liječenje mladog sportaša Matije Katalinića, a pokazalo se da je akcija itekako imala smisla. Prema riječima Dunje Pavešić, idejne začetnice ovog originalnog i prvog humanitarnoga riječkog, ali i hrvatskog kalendara, velik iskorak predstavljaju povezivanje s udrugom Koga briga za… Matiju i prodaja kalendara za konkretne potrebe Matijina liječenja.

Nakon dvadeset godina doniranja cjelokupnog prihoda od prodaje ukupne tiraže kalendara Domu za djecu u Kraljevici, ove je godine prvi put odabrana jedna osoba kojoj je ta donacija itekako potreba, a koja će joj pomoći u daljnjem liječenju i rehabilitaciji. S ovakvom praksom mislimo ići i nadalje jer je fokus na konkretnom cilju, osobi i pomaganju. Ujedno zahvaljujemo svima koji su kupili kalendare i time pomogli Matiji, ali i uspješnom okončanju ovogodišnje prodaje svih tisuću primjeraka kalendara Riječki dečki, poručuju organizatori akcije.