Povežite se s nama

Vijesti

Produženi kruzing vikend u Rijeci otvara rekorder s 2.650 gostiju

Objavljeno

na

Rekordna riječka kruzing sezona nastavlja se zaključenjem lipnja, rekordnog mjeseca po broju dolazaka kruzera u Rijeku, a upravo posljednjeg vikenda u lipnju, stići će rekorder.

Zahvaljujući zajedničkim naporima uloženima od strane Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke, na sajmu u Miamiju, uspjelo se lobirati za tri dodatna dolaska u 2019. godini, i to najvećeg od svih kruzera koji su do sada stizali u Rijeku.

Brod Koningsdam izgrađen je 2016. godine u brodogradilištu Fincantieri u talijanskoj Margheri, za brodara Holland American Line (HAL), koji je u sastavu korporacije Carnival. Dugačak je 297, a širok 35 metara, s gazom od 8.2 metara. U Rijeku će stići u subotu 29. lipnja u 8 sati s oko 2.650 gostiju, o kojima brine 1.036 članova posade. Brodu je ovo prvi dolazak, no HAL je već bio u Rijeci 2017. godine brodom Prinsendam, a stići će ove godine i brodom Veendam, 13. srpnja.
Smještaj na Koningsdamu organiziran je u 1331 kabini, koje su klasificirane u 37 kategorija, veličine od 16 (unutarnje kabine) pa sve do 90 metara kvadratnih (najveći apartmani).

Brod posjeduje apsolutno sve što jedan “grad” na moru treba imati, a interijer su dizajnirali Adam D. Tihany i Bjorn Storbraaten, koji su glavnu inspiraciju našli u glazbi. Na primjer, brodom dominira atrij koji se proteže na tri palube koji završava staklenim krovom, a može se vidjeti i skulptura od nehrđajučeg čelika koja predstavlja gudački kvartet.

Koningsdam svoje ime duguje nizozemskoj riječi za kralja, koning, dok je “dam” prefiks koji HAL dodjeljuje svim svojim brodovima. Najveći je brod u floti HAL-a, uz sestrinski brod Nieuw Statendam iz 2018. godine te Nieuw Ryndam koji će zaploviti 2021. godine.

Prema posljednjim informacijama koje još nisu službene “Kralj” kako flote HAL-a, tako i riječke kruzing sezone 2019. bit će vezan na kontejnerskom terminalu, ukoliko ne dođe do promjene, dok će mu društvo praviti kontejnerski brod od 353 metra Maersk Hanoi, što će biti novi “sudar” divova na Brajdici.

Osim ovog dolaska, u Rijeci ga očekujemo još dva puta, u rujnu i listopadu, javlja portal Brodovi u Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram