Povežite se s nama

Crna kronika

Profesor seksualno uznemiravao više riječkih studentica

Objavljeno

na
Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci objavio je na svojoj je Facebook stranici informacije o prijavi seksualnog uznemiravanja koju je zaprimio od studentice čiji mu je identitet poznat. Optužen je profesor koji je radio kao vanjski suradnik na odsjeku koji je ukinut prije nekoliko godina i koji je trenutno djelatnik Sveučilišta u Zagrebu.

“Žrtva je naša bivša kolegica, poznata Studentskom zboru i studentskom pravobranitelju te govori u ime više studentica. Podnijeli smo prijavu našem fakultetu iako se ne radi više o djelatniku našeg fakulteta te fakultetu čiji je trenutno djelatnik. Glavno pitanje koje će naše društvo postaviti je Zašto je žrtva šutjela godinama?. Razlog tome je što nažalost živimo u društvu koje ne staje iza žrtve već ju stigmatizira zbog čega čak 90% žrtava nikad ne prijavi zločin, a one koje i prijave, prijave ga u prosjeku tek nakon 10 do 16 godina”, napisao je Studentski zbor u svojoj objavi.

Studentski predstavnici su poručili da će čvrsto stati uz žrtve te da su i dalje svima na raspolaganju s pravnom i psihološkom pomoći, pa im se svi koji su doživjeli seksualno zlostavljanje mogu javiti na e-adresu ffri@sz.uniri.hruz potpunu zaštitu privatnosti. Oko tehničkih stvari pri rješavanju problema pomoć im je pružila studentska pravobraniteljica FFZG-a Norma Trkovnik koja ondje već neko vrijeme rješava slučajeve zlostavljanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram