Povežite se s namaKoncertno-scenska izvedba popularne operete “Šišmiš” Johanna Straussa mlađeg vraća se na veliku scenu riječkog HNK Ivana pl. Zajca 30. i 31. ožujka te 1. travnja 2017.s početkom  u 19.30 sati.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Matije Fortune te u režiji i scenografiji Lucije Brnić, uz orkestar i zbor Opere, nastupit će solisti riječkog opernog ansambla: prvakinja Opere Kristina Kolar u ulozi Rosalinde, Voljen Grbac i Igor Vlajnić izmijenjivat će se u ulozi Eisensteina, Vanja Zelčić nastupit će u ulozi Adele, Sergej Kiselev u ulozi Alfreda, Robert Kolar kao Dr. Falke, Ivanica Vunić kao Orlofsky, Dario Bercich tumačit će ulogu Franka, Morana Pleše ulogu Ide, a Jasmin Mekić, glumac Hrvatske drame, ponovno će biti Frosch. U izvedbi sudjeluje i ansambl Baleta, a Šišmiša će plesati Laura Orlić.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, koreografkinja Oxana Brandiboura, a oblikovatelj svjetla Boris Blidar. Zborovođa je Igor Vlajnić dok je koncertni majstor Romeo Drucker.

Tako će se  šarmantno raspjevana i duhovita izvedba, koja je riječku publiku uveseljavala koncem prošle godine, zasluženo vratiti na scenu i početkom proljeća jer za dobru plesnu zabavu, naročito onu kojom teče šampanjac– svako je godišnje doba pravo vrijeme.
Kako je u svom osvrtu na Hrvatskom radiju – Radio Rijeci ocijenila Gloria Fabijanić – Jelović riječ je o „zanimljivo koncipiranom, s dozom duhovitoga umetanja hrvatske stvarnosti u tekstualni predložak, šarmantnom šarenilu rado slušanih i uvijek prepoznatljivih odlomaka Straussova Šišmiša“, u kojem su se „solisti iskazali i glumački i pjevački, noseći svoje uloge ležerno i raspjevano“.