Povežite se s namaU četvrtak, 19. svibnja 2016. godine u caffe baru „Nad urom“ održat će se promocija knjige „Stvar ravnoteže“.

Priče su nastale na radionici kreativnog pisanja Tinta 910 koju vodi profesionalna književnica Diana Rosandić Živković. Autorice su Gordana Lenić, Danila Linić, Vlasta Linić i Anita Vein Dević.

Kako i sam naslov zbirke kaže, stav autorica u ovoj zbirci jest da one balansiraju između sadašnjeg trenutka u kojem pišu i prošloga u kojem su (pro)živjele svoje priče. Autorice dijele gotovo pa pobožnu posvećenost međuljudskim odnosima, ne sude o likovima i ne trude se opravdavati njihove postupke, ali nam jasno daju do znanja da su takvi likovi među nama zamagljujući pritom granicu između fikcije i (auto)biografije. (iz recenzije Kristine Posilović)

Danijela Bačić Karković u svojoj recenziji navodi:

Topografski je katalog raznovrstan. U jednome posve unsion: jadranistički, kvarneraki, uopće (uz)morski motiv jest ambijentalni otponac ili pozadina priče, signal scenarije u najvećem dijelu tekstova. Koloristički, auditivno, olfaktivno, sinetezijski. Prostori od Murtera, Blitvenice, Osora, Paga, Cazina, Žumberačkog gorja, riječkih pećina i mrtvog kanala, Villarmentera de Camposa, urboglifske kote od Mažuranićeva doma, zvonika, staračkoga doma, samostana, zatvora, operacijske sale, samice do kavana, slastičarnica i cafèa, kupališnih šetnica i dr.