Povežite se s nama

Crna kronika

Prošlog tjedna 71 prometna nesreća, neslavni rekorder tjedna zaustavljen u Viškovu s 2 promila

Objavljeno

na
U proteklih tjedan dana na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je pet težih i 64 lakših prometnih nesreća. Jedna osoba je nažalost smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. svibnja na području Vrbovskoga. Osim toga, u prometnim nesrećama su četiri osobe teže,  14 osoba je lakše ozlijeđeno,  a materijalna šteta se procjenjuje  na oko 818.500 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo devet stranih državljana i 15 alkoholiziranih vozača. Tijekom provedenoog nadzora u prometu alkotestirano je 157 vozača te je kod 15  vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih vozača, njih sedam je starosne dobi iznad 35 godina života, šest vozača starosti između 25 i 35 godina života, dok su dva vozača u dobi od 18 do 25 godina.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Renault“, riječkih registarskih oznaka, 14. svibnja na području Viškova, gdje je oko 1.20 sati, uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram