Povežite se s namaNa području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske  proteklog tjedna dogodilo se ukupno 36  prometnih nesreća, od kojih šest težih, a 30 su lakše nesreće. U nesrećama je tijekom tjedna sedam osoba  teže  ozlijeđeno, pet lakše, materijalna šteta procjenjuje se na oko 370.900 kuna.

U nesrećama je  sudjelovalo pet pješaka, kao i četiri alkoholizirana vozača. U nadzoru je alkotestirano 313 vozača, od kojih je kod 31 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0,50 g/kg i dva vozača su odbila alkotestiranje.  Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, njih 18 je starosne dobi iznad 35 godina života, 10 ih je u dobnoj skupini između 25 i 35 godina života, dok sedam u kategoriji između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 11. ožujka u Krku, 33-godišnjem vozaču teretnog  vozila marke „VW Transporter“, riječkih registarskih oznaka. Njega je policija zatekla oko 22.40 sati kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,58 g/kg.  Osim toga, vozilom je upravljao bez ikakvih važećih dokumenata, odnosno, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a osobnoj iskaznici je isteklo važenje. Zbog počinjenja navedenih prekršaja priveden je u službene policijske prostorije gdje je nakon postupanja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.