Povežite se s nama

Crna kronika

Prošlog tjedna u PGŽ 45 prometnih nesreća sa šest ozlijeđenih osoba

Objavljeno

naProšlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 45 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 43 lakše. U ovim nesrećama dvije su osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 389.700 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, kao i tri alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 295 vozača, od kojih je kod njih 35 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a pet vozača je bilo s koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg .
Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 19, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo 11, dok ih je 10 evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,05 g/kg izmjerena je u četvrtak, 20. veljače, 35-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, na području Kastva. Policijski službenici zaustavili su ga tijekom noći dok je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, bosanskih registarskih oznaka. Zadržan je u službenim prostorijama policije te istog dana doveden na prekršajni odjel nadležnog suda, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 5.700 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske na rok od tri mjeseca.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram