Povežite se s nama

Crna kronika

Prošlog tjedna u PGŽ se dogodilo 77 prometnih nesreća

Objavljeno

na

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 77 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 71 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, šest je osoba teže, a 16 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 739.550 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 22 stranih državljana i devet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 266 vozača, od kojih je kod njih 29 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 19 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je bilo u dobi između 18. i 25. godina, a pet u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,92 g/kg izmjerena je 47-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, gospićkih registracijskih oznaka, koji je u noći 9. kolovoza zaustavljen na području Križišća. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i ugrožavanja sigurnosti prometa zadržan je u službenim prostorijama policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram