Povežite se s nama

Crna kronika

Prošlog tjedna u PGŽ-u 63 prometne nesreće, dvije osobe poginule

Objavljeno

na

Prošlog  tjedna  na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 63 prometne nesreće, od kojih su sedam teže, a 56 lakše. U ovim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale,  četiri su osobe teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 395.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 247 vozača, od kojih je kod njih 17 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, jedan vozač je imao koncentraciju do 0,50 g/kg, a tri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih devet, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo četiri, dok ih je osam evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,74 g/kg izmjerena je u četvrtak, 10. rujna, 48-godišnjem vozaču osobnog vozila u Malom Lošinju. Policija ga je zatekla oko 18.50 sati dok je upravljao vozilom marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola izrečena mu je novčana kazna od 10 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram