Povežite se s nama
Na području nadležnosti Primorsko-goranske županije proteklog tjedna ukupno su se dogodile 44 prometne nesreće od kojih su četiri teže, a 40 je lakših nesreća.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, šest je osoba teže ozlijeđeno, a deset je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 563.100 kuna. U nesrećama su sudjelovala i dva strana državljana te tri alkoholizirana vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 334 vozača, od kojih je kod 35 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih vozača, njih 16 je iznad 35 godina života, 12 ih je u skupini između 25 i 35 godina života, dok ih je devet u skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 53-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Daewoo Lanos kojega je policija zatekla u nedjelju, 7. svibnja u Vrbovskom, oko 2.50 sati, kako vozilom upravlja s koncentracijom alkohola od 2,22 kg/g. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog i izrečena mu je mjera opreza.