Povežite se s nama

Vijesti

Prosvjed u centru Rijeke zbog Platka: NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu

Objavljeno

naIduče srijede, 8. veljače u 18 sati u Rijeci održat će se prosvjed zbog tučnjave na Platku kojem je prethodilo divljanje BMW-om po snijegu. Policija je ovaj slučaj okarakterizirala kao prekršaj iz domene remećenja javnog reda i mira u kojem su sudjelovali i MMA borci i HGSS-ovci.

Prosvjed organiziraju riječki Možemo i Unija Kvarnera, a održat će se na Trgu 128. brigade, kod hotela Bonavia. Poziv na prosvjed i priopćenje prenosimo u nastavku.

“Pozivamo vas da nam se u srijedu 8.2. u 18h pridružite na trgu 128. brigade (kod Bonavie) u svrhu miroljubivog okupljanja.

Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost.

Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki.

Vidimo se u srijedu u 18h kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao!” stoji u priopćenju o događaju koji je najavljen na Facebooku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže