Povežite se s nama

Crna kronika

Proteklog tjedna u PGŽ se dogodile 52 prometne nesreće

Objavljeno

na

Foto: Mihaela ĐakovićNa području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodile su se 52 prometne nesreće od kojih su dvije bile teže, a 50 je bilo lakših.  U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 505.400 kuna. U nesrećama su sudjelovala tri pješaka i šest alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirano je ukupno 189 vozača, od kojih je kod njih 12 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Od alkoholiziranih vozača, po pet ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života  i iznad 35. godine života, a tri vozača su bila u dobi između 18. i 25. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,01 g/kg izmjerena je 59-godišnjoj vozačici osobnog vozila  marke Ford, riječkih registracijskih oznaka. Policija je spomenutu vozačicu zaustavila 14. ožujka oko 13.10 sati na području Matulja. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv nje je podnijet optužni prijedlog kojim je izrečena novčana kazna na iznos od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram