Povežite se s nama

Vijesti

Provjerili smo koliko je turista stiglo na Kvarner ovog mjeseca

Objavljeno

naKvarner je jedna od onih turističkih regija u Hrvatskoj koja se može pohvaliti i vrlo dobro predsezonom, no nje ove godine gotovo da uopće nema zbog epidemije koronavirusa koja je sve donedavno gotovo u potpunosti onemogućila putovanja i prelazak granice.

Strani državljani u protekla dva tjedna ipak mogu ponovno dolaziti u Hrvatsku, nema više ni zabrane napuštanja vlastite županije bez posjedovanja e-propusnice, pa se ponovno polako počeo buditi turistički sektor.

Naravno, daleko smo od turističkih dolazaka i broja noćenja koje smo imali prethodnih godina, a kod Turističke zajednice Kvarner provjerili smo kakvo je stanje tijekom ovog mjeseca, naročito u posljednja dva tjedna kad su se pojedini hoteli ponovno otvorili.

Od 1. do 24. svibnja u našoj se županiji bilježi ukupno 7.480 turističkih dolazaka kojima je ostvareno 62.466 noćenja. Prosječni boravak tako iznosi čak 8,35 dana. Najveći dio tih rezultata ostvaren je upravo tijekom proteklog tjedna.

U posljednjih 14 dana najviše turističkih dolazaka bilježi Opatija. 809 turista ostvarilo je 2.964 noćenja. No, po broju noćenja vrh ljestvice ipak drži Crikvenica s njih 4.415, a odmah iza toga je Mali Lošinj s 4.320 noćenja. Slijedi Malinska – Dubašnica s 3.961 noćenjem, dok je sam Grad Krk sa svojih 2.619 noćenja iza Dobrinja i Omišlja.

Rijeka je u tom razdoblju od 11. do 24. svibnja zabilježila 473 dolazaka te 2.142 noćenja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram