Povežite se s nama

Crna kronika

Provodi se istraga protiv vozača glisera koji je ubio plivačicu u Malinskoj

Objavljeno

naŽupanijsko državno odvjetništvo u Rijeci je 12. prosinca 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi isti počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem posebnih vrsta prometa iz članka 225. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. srpnja 2019. u akvatoriju ispred Malinske, upravljao brodicom (gliserom) i da je kao voditelj brodice prilikom približavanja plovilom obali radi pristajanja, znajući da se približava mjestu u neposrednoj blizini plaže i svjestan moguće prisutnosti kupača u moru, propustio s dovoljnom pažnjom osmatrati plovni put kojim je prilazio obali i prilagoditi brzinu plovidbe datim uvjetima, pristajući da na taj način može ugroziti kupače.

Osnovano se sumnja da je uslijed navedenog propustio uočiti plivače koji su se kretali u pravcu obale te je tom prilikom gliserom prešao preko tijela austrijske državljanke (1998.) koja je pritom od rotirajuće elise zadobila opsežne, teške i po život opasne ozljede u području desnog kuka, zdjelice i desne natkoljenice, od kojih je preminula odmah po prispijeću u KBC, poručuju iz riječkog DORH-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram