Povežite se s nama

Mozaik

Pršutana Gospoja dovršila proizvodnju prvih 400 pršuta

Objavljeno

na


Dvije godine nakon izgradnje i pokretanja proizvodnje danas je upriličena svečanost povodom dovršetka proizvodnje prvih 400 pršuta iz pršutane Gospoja novog suvremenog pogona u Vrbniku a u kojem se trenutno odvija dozrijevanje još oko dvije tisuće komada takvih delicija.

U predstavljanju prvih pršuta iz te pršutane, rezanjem prvih feta, imali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i vrbnički općinski načelnik Dragan Zahija. Uz svog domaćina, suvlasnika PZ Gospoja Antona Brusića te brojnih uzvanika, nakon degustiranja dobili su priliku obići i razgledati i najvećim djelom podzemne proizvodne kapacitete ovog pogona pogona.

Obraćajući se okupljenima i svojim domaćinima, poduzetničkim obiteljima Brusić i Toljanić, ministar Butković i župan Komadina naglasili su da je osim u smislu jačanja i razvijanja gospodarskih kapaciteta Vrbnika i otoka Krka, uspješan začetak rada tog pršutarskog pogona velik i važan iskorak i za vrbnički turizam. Projekt otvaranja pršutane podržala je Primorsko-goranska županija sa sufinanciranjem od 7,3 tisuće eura i subvencioniranjem kredita za izgradnju i opremanje vinarije  u iznosu od 491,3 tisuće eura.

Vrbnički načelnik Dragan Zahija nadodao je kako je Vrbnik, unatoč njegovim razmjerno malim prihvatnim kapacitetima danas ipak veliko i važno turističko središte otoka Krka i Kvarnera.

Anton Brusić, voditelj pršutarskog pogona napomenuo je kako bi se godišnje moglo proizvesti osam tisuća komada pršuta,ali “U posao ulazimo postupno, gradeći kanale plasmana pršuta koji bi s vremenom, nakon što se zadovolje svi strogo propisani parametri, mogo postati i nositeljem oznake zaštićenog podrijetla a time i prava korištenja naziva Krčkog prušta.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže