Povežite se s nama

Vijesti

Prvi korak za stadion i nebodere na Kantridi napravljen, vijećnici izglasali odluku

Objavljeno

na
Dugotrajna današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke negdje u svom desetom satu trajanja na rasporedu je imala točku na dnevnom redu o izglasavanju Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Sportskog područja Kantrida.

To je prvi potrebni korak za realizaciju projekta teško preko 100 milijuna eura koji na području današnjeg stadiona osim novog stadiona uključuje i tri velika stambena nebodera.

Vijećnici su velikom većinom pružili potporu ovoj točki, ali je isto tako napomenuto da u daljnjoj proceduri još postoji dovoljno vremena za eventualne ispravke, pa moguće čak i stopiranje projekta.

U sklopu Plana predviđeno je ostvarenje sljedećih ciljeva:

transformacija postojećeg nogometnog stadiona „Kantrida” u stadion za održavanje međunarodnih natjecanja,

izgradnja građevine na obalnom području (na potezu od lučice Kantrida do Velesten) s pratećim sadržajima,

izgradnja prometnica, parkirališta (garaže), građevina infrastrukture, središnjeg trga za sportske manifestacije i drugih pješačkih i javnih površina i slično,

definiranje smještaja javnih zelenih površina i utvrđenje uvjeta njihovog uređenja.

23 vijećnika je bilo ZA, a samo dvoje PROTIV od prisutnih 25 vijećnika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže